Ο Αμπράμοβιτς παραχωρεί την Τσέλσι

Υπό την ασφυκτική πίεση της βρετανικής κυβέρνησης, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι παραχωρεί στο φιλανθρωπικό ίδρυμα "Chelsea’s charitable Foundation" τη διαχείριση του συλλόγου.

Ο Ρώσος μεγιστάνας κατηγορείται ότι ενισχύει τον Βλάντιμιρ Πούτιν και, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, απειλείται με δήμευση της περιουσίας του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Αμπράμοβιτς στη δήλωσή του τονίζει ότι ενεργεί πάντα με γνώμονα το συμφέρον της Τσέλσι και ότι θεωρεί εαυτόν θεματοφύλακα του συλλόγου, γιαυτό και προβαίνει στη συγκεκριμένη κίνηση, χωρίς πάντως να κάνει λόγο για μεταβίβαση των μετοχών του.

Αναλυτικά η δήλωση του Ρώσου μεγιστάνα: «Στη διάρκεια της σχεδόν 20ετούς διοίκησής μου στην Τσέλσι, πάντα θεωρούσα τον ρόλο μου ως καθοδηγητή του συλλόγου, η δουλειά του οποίου είναι να διασφαλίζει πως θα είμαστε επιτυχημένοι όπως σήμερα, αλλά και για να χτίζουμε για το μέλλον, ενώ παράλληλα θα έχουμε θετική επίδραση στις κοινότητές μας. Πάντα έπαιρνα αποφάσεις με γνώμονα το καλό της Τσέλσι και παραμένω αφοσιωμένος σε αυτές τις αξίες. Γι' αυτό και σήμερα παραχωρώ στους διαχειριστές του φιλανθρωπικού ιδρύματος του κλαμπ την εποπτεία και τη φροντίδα της Τσέλσι. Πιστεύω πως αυτή τη στιγμή είναι οι κατάλληλοι για να τρέξουν τα συμφέροντα του συλλόγου, τους παίκτες, το σταφ και τους οπαδούς».

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ