Βιογραφίες
Τελευταίες Προσθήκες

Γερμανίδα επαναστάτρια, εβραιοπολωνικής καταγωγής, από τις γυναίκες που σημάδεψαν με την δράση και το έργο τους τον 20ο αιώνα.
Ο αμερικανός επιχειρηματίας Τζεφ Μπέζος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου και από τους πρωτοπόρους του ηλεκτρονικού λιανικού εμπορίου ( Amazon).
Πολιτικός του κεντροδεξιού χώρου, βουλευτής της Ν.Δ και Πρόεδρος της Βουλής. Συνέδεσε το όνομά του με την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος το 1992.
Σημαντικός ποιητής της δεύτερης μεταπολεμικής γενιάς. Ο ποιητικός του λόγος μορφώθηκε από ένα εκτενές βιωματικό πεδίο, που δεν ολισθαίνει στο ιδιωτικό.
Ο Ισπανός πολιτικός μηχανικός Χουάν ντε λα Θιέρβα υπήρξε ένας από τους πρωτοπόρους της αεροπλοϊας. Είναι ο εφευρέτης του αυτογύρου, πρoδρόμου του ελικοπτέρου.
Ο Ζαν Σιμπέλιους είναι ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες του ύστερου ρομαντισμού και εθνικό σύμβολο στη χώρα του τη Φινλανδία. 
Αμερικανός γλωσσολόγος και πολιτικός ακτιβιστής. Είναι ο πιο σημαντικός γλωσσολόγος του 20ου αιώνα και από τους σημαντικότερους διανοούμενους του καιρού μας.
Η αγγλίδα νοσοκόμα Έντιθ Κάβελ υπήρξε μια από τις ηρωίδες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η εκτέλεσή της από τους Γερμανούς συγκλόνισε την Ευρώπη.
Ο Αμερικανός επιχειρηματίας και πολιτικός Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος διετέλεσε Πρόεδρος των ΗΠΑ, αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επί προεδρίας Ρόναλντ Ρέιγκαν.
Ισπανός ζωγράφος, γνωστός τόσο για τους πίνακές του με θρησκευτικό περιεχόμενο όσο και για τις απεικονίσεις σκηνών της καθημερινότητας.