Βιογραφίες
Τελευταίες Προσθήκες

Αμερικανός αστροναύτης­, κυβερνήτης της διαστημικής πτήσης «Απόλλων 17» και ο τελευταίος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στη Σελήνη.
Έλληνας νομομαθής και πολιτικός. Υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (1909-1910) και διετέλεσε Πρόεδρος της Βουλής από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 12 Οκτωβρίου 1910.
Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, που θεωρείται ως ο μεγαλύτερος «απατεώνας» στην ιστορία του ποδοσφαίρου της Βραζιλίας, καθώς προσποιείτο ότι ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής για πάνω από 20 χρόνια, χωρίς όμως να έχει παίξει ούτε ένα λεπτό.
Διακεκριμένος πορτογάλος πολιτικός, από τις ηγετικές φυσιογνωμίες της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Διετέλεσε πρωθυπουργός της Πορτογαλίας και Πρόεδρος της Δημοκρατίας...
Σκωτσέζος πολιτικός μηχανικός και εφευρέτης, που συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου του Καναδά και κυρίως στη σιδηροδρομική σύνδεση των δυο άκρων της χώρας, που βρέχονται από τον Ατλαντικό και Ειρηνικό Ωκεανό...
Έλληνας πεζογράφος, που διακρίθηκε ως διηγηματογράφος, δοκιμιογράφος και εκπαιδευτικός. Γεννήθηκε το 1932 στο Περιστέρι Ιωαννίνων...
Άγγλος τραγουδιστής και μπασίστας, ιδρυτής του συγκροτήματος Motörhead. Εμβληματική φιγούρα του «σκληρού» ροκ, με ξεχωριστή εμφάνιση και παρουσία στη σκηνή. Θεωρείται από τους πρωτεργάτες του χέβι μέταλ.
Ιταλός μηχανικός, επιχειρηματίας και πολιτικός, ιδρυτής της ομώνυμης εταιρείας ελαστικών (Pirelli). Το εργοστάσιό του ήταν το πρώτο του είδους του στην Ιταλία κι ένα από τα πρώτα της Ευρώπης.
Άγγλος τραγουδοποιός, κυπριακής καταγωγής, που έλαμψε στο χώρο της χορευτικής ποπ μουσικής τις δυο τελευταίες δεκαετίες του 20ου αιώνα, πρώτα με τους Wham! και στη συνέχεια με την προσωπική του καριέρα.
Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης, κινηματογραφικός παραγωγός και συγγραφέας. Στην 60χρονη καριέρα του εμφανίσθηκε σε περισσότερες από 90 ταινίες και αναδείχθηκε σ’ έναν από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς που ανέδειξε το Χόλιγουντ...