Βιογραφίες
Τελευταίες Προσθήκες

Άγγλος ηθοποιός που διακρίθηκε για τους ρόλους που ερμήνευσε στην τηλεόραση («Άγιος», «Οι Αντίζηλοι») και τον κινηματογράφο («Τζέιμς Μποντ»).
Πολιτικός και στρατιωτικός ηγέτης της Σάμου, κατά την Επανάσταση του 1821, με σημαντικό έργο τα προεπαναστατικά και μετεπαναστατικά χρόνια.
Από τους σημαντικότερους επιχειρηματίες της μεταπολεμικής Ελλάδας, που δραστηριοποιήθηκε στους τομείς των κατασκευών, της ναυτιλίας και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Πρόεδρος της Γαλλίας, από τις 14 Μα¨ΐου 2017. Είναι ο νεώτερος γάλλος ηγέτης από την εποχή του Μεγάλου Ναπολέοντα, καθώς αναλαμβάνει τα καθήκοντά του σε ηλικία 39 ετών.
Γάλλος οφθαλμίατρος, από τους σημαντικότερους του 19ου αιώνα. Εισηγήθηκε τη διοπτρία και τον φερώνυμο πίνακα για τη μέτρηση της οπτικής οξύτητας.
Δικαστικός και πολιτικός, που διακρίθηκε για τους δημοκρατικούς του αγώνες και θεωρείται ως ένας από τους πρώιμους σοσιαλιστές στον ελληνικό χώρο.
Αμερικανίδα χορεύτρια και χορογράφος, από τις κορυφαίες της τέχνης της Τερψιχόρης στη σύγχρονη εποχή. Αποκλήθηκε «ιέρεια του μεταμοντέρνου χορού»...
Γαλλίδα αγρότισσα από τη Νορμανδία, η οποία ανακάλυψε το εκλεκτό γαλλικό τυρί καμαμπέρ, χάρη σε έναν ιερωμένο που της αποκάλυψε τη συνταγή.
Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, που διακρίθηκε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του φιλοεαμικού κινήματος στη Μέση Ανατολή.
Σοβιετικός αεροπόρος και κοσμοναύτης. Υπήρξε ο πρώτος άνθρωπος, που έχασε τη ζωή του σε διαστημική αποστολή.