Βιογραφίες
Τελευταίες Προσθήκες

O Γερμανός αρχιτέκτονας Ερνέστος Τσίλερ, που αργότερα απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα, άφησε διακριτό το αποτύπωμά του στο οικιστικό περιβάλλον της Αθήνας.
Ο αμερικανός στρατιώτης Χένρι Γκούνθερ χάνει την ζωή στις 10:59 της 11ης Νοεμβρίου 1918, ένα λεπτό πριν από την έναρξη της ανακωχής του Μεγάλου Πολέμου.
Ένας από τους σημαντικότερους Γάλλους συγγραφείς και διανοητές με διεθνή ακτινοβολία και ευδιάκριτο αποτύπωμα στην λογοτεχνία, το θέατρο και την φιλοσοφία
Σκηνοθέτης, φωτογράφος, επιμελητής εκδόσεων, διαφημιστής και λογοτέχνης ,ο Κώστας Βρεττάκος υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα στην ελληνική καλλιτεχνική ζωή.
Έλληνας «γκουρού» της πληροφορικής και καθηγητής στο ονομαστό Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), με σπουδαία συμβολή στην εξέλιξη του ίντερνετ.
Ο Πάουλ Βιτγκενστάιν υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς και ξεχωριστούς πιανίστες. Έχοντας χάσει το δεξί του χέρι στον πόλεμο, έπαιζε μόνο με το αριστερό.
Ρώσος ανθρακωρύχος,που κατέρριψε όλα τα ρεκόρ παραγωγικότητας στη Σοβιετική Ένωση.Τιμήθηκε με πλήθος βραβείων και έγινε εξώφυλλο στο αμερικανικό περιοδικό ΤΙΜΕ
Έμεινε στην ιστορία για την δεινότητά του να πλαστογραφεί αρχαία κείμενα. Τόν έχουν χαρακτηρίσει ως τον μεγαλύτερο πλαστογράφο του 19ου αιώνα.
Aμερικανός δημοσιογράφος γνωστός για το βιβλίο του «Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο», το οποίο αποτελεί ένα χρονικό της Οκτωβριανής Επανάστασης.
Εξέχουσα εκκλησιαστική προσωπικότητα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης είναι ο προστάτης της Ιταλίας, καθώς και προστάτης των ζώων.