Βιογραφίες
Τελευταίες Προσθήκες

Αμερικανός αστροφυσικός, τιμημένος με Νόμπελ Φυσικής (1983). Με το έργο του συνέβαλε στην κατανόηση τού χαρακτήρα ορισμένων ουράνιων σωμάτων.
Ο Αφρικανός Ολάουντα Εκουϊάνο έζησε μεγάλος μέρος της ζωής ως δούλος και υπήρξε υπέρμαχος της κατάργησης της δουλείας μέσα από το συγγραφικό του έργο.
Η σημαντικότερη ελληνίδα θεατρική συγγραφέας και ταυτόχρονα μια από τις δυναμικότερες μορφές της ελληνικής δραματουργίας.
Αμερικανός πυγμάχος, παγκόσμιος πρωταθλητής μέσων βαρών (1949-1951). Την ζωή του μετέφερε στον κινηματογράφο ο Μάρτιν Σκορσέζε(«Οργισμένο Είδωλο»).
Άγγλος φυσικός και χημικός, ευρύτερα γνωστός για το θερμός, που χρησιμοποιείται για τη διατήρηση της θερμοκρασίας των ψυχρών ή ζεστών ροφημάτων και του νερού.
Διακεκριμένη μεξικανίδα χορεύτρια, χορογράφος και παιδαγωγός, που ειδικεύτηκε στη μελέτη των μεξικάνικων χορών και του μεξικάνικου φολκλόρ.
Άγγλος ποιητής, κριτικός και δοκιμιογράφος, διάσημος όχι μόνον για το συγγραφικό του έργο αλλά και για την πνευματώδη ζωντάνια του ως συζητητή.
H κόρη του Ιωακείμ και της Άννα. Ονομάστηκε Θεοτόκος από την Γ’ Οικουμενική Σύνοδο (431), επειδή έφερε στον κόσμο τον Ιησού Χριστό, τον Υιό του Θεού.
Αυστραλός χημικός, που τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Χημείας (1975) για την ανακάλυψη του τρόπου σύνθεσης της χοληστερί­νης μέσα στο ζωντανό κύτταρο.
Επιφανής αρχηγός των Ισραηλιτών και διάδοχος του Μωυσή, που οδήγησε τον λαό του στη Γη της Επαγγελίας. H Χριστιανική Εκκλησία τον τιμά ως Άγιο.