Βιογραφίες
Τελευταίες Προσθήκες

Αμερικανός ηθοποιός, ένας από τους σπουδαιότερους κωμικούς του αμερικανικού κινηματογράφου, που ανανέωσε την κωμωδία την δεκαετία του πενήντα.
Ελληνίδα ηθοποιός, ένα από τα πιο λαμπρά αστέρια της «χρυσής εποχής» του ελληνικού κινηματογράφου την δεκαετία του εξήντα και σύμβολο του σεξ στην εποχή της.
Η Αρλέτα, αν και σπούδασε ζωγραφική, ασχολήθηκε από τα νεανικά της χρόνια με τη μουσική και διέγραψε μια αξιοσημείωτη καριέρα στο ελληνικό τραγούδi.
¨Έλληνας πολιτικός , ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, με κυριότερη συνεισφορά την ίδρυση του ΑΣΕΠ για την αξιοκρατική πρόσληψη των δημοσίων υπαλλήλων.
Λαρισαίος πολιτικός, αδελφός του συγγραφέα Μ. Καραγάτσης. Υπήρξε από τους μακροβιότερους προέδρους της Βουλής, με θητεία που άγγιξε τα δέκα χρόνια.
Αρκάς νομικός και πολιτικός. Ο Χαράλαμπος Βοζίκης διατέλεσε πρόεδρος της Βουλής (1933-1935) και πρόεδρος της Ε’ Εθνοσυνέλευσης (1935).
Έλληνας συνθέτης λόγιας και λαϊκής μουσικής, από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες, με σπουδαίο έργο που καλύπτει πολλά και διαφορετικά μουσικά είδη.
Καναδός θεωρητικός της επικοινωνίας, από τους πρώτους που αντελήφθη τις καθοριστικές επιπτώσεις της τεχνολογίας στα Μ.Μ.Ε. και στη διαμόρφωση της κοινωνίας.
Ο Τζον Γκλεν υπήρξε ο πρώτος αμερικανός αστροναύτης, που τέθηκε σε τροχιά γύρω από την Γη. Μετά την αποστράτευσή του, ασχολήθηκε με την πολιτική.
Αμερικανίδα τραγουδίστρια, από τις κορυφαίες ερμηνεύτριες της τζαζ, με μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό της, ιδιαίτερα κατά την περίοδο 1936-1943.