Χρονολόγια
Τελευταίες Προσθήκες

Η πορεία του «Γαλλικού Μάη», από τη φοιτητική διαμαρτυρία της Ναντέρ έως την επικράτηση του Ντε Γκολ στις προεδρικές εκλογές της 30ης Ιουνίου 1968, που σηματοδότησε το συμβατικό τέλος του.
Το χρονολόγιο καταγράφει τα θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα που συνέβησαν στο δίκτυο σταθερής τροχιάς της Ελλάδας και περιλαμβάνει μόνο όσα είχαν θύματα επί των συρμών με μία εξαίρεση.
Τα σημαντικότερα γεγονότα - εσωτερικά και εξωτερικά - που σχετίζονται με τη διακυβέρνηση της χώρας από τους δικτάτορες και την πάλη για την ανατροπή τους...
Το χρονολόγιο καταγράφει όλα ή σχεδόν όλα τα αεροπορικά δυστυχήματα με αθλητικό ενδιαφέρον, από το 1948 έως το πιο πρόσφατο με το ξεκλήρισμα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Σαπεκοένσε στα τέλη του 2016.
Στις 2 Αυγούστου 1990 το Ιράκ εισέβαλε και κατέλαβε το Κουβέιτ. Σχεδόν αμέσως σχηματίστηκε μία συμμαχική δύναμη 35 κρατών, με πρωτοβουλία των ΗΠΑ και υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, η οποία απελευθέρωσε το Κουβέιτ στις 28 Φεβρουαρίου 1991...
Οι Doors είναι ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της ροκ μουσικής. που ανέδειξε η δεκαετία του ’60. Στο χρονολόγιο αυτό καταγράφονται τα κυριότερα στιγμιότυπα της καλλιτεχνικής τους διαδρομής, με έμφαση στην ιδιαίτερη προσωπικότητα του ηγέτη των Doors, Τζιμ Μόρισον.
Ο Μπομπ Ντίλαν είναι ένας από τους κορυφαίους τραγουδοποιούς της σύγχρονης εποχής, που επηρέασε εκατοντάδες ομοτέχνους του. Στο χρονολόγιο αυτό καταγράφονται οι κυριότερες στιγμές της μουσικής και εν γένει καλλιτεχνικής του διαδρομής και κάποιες χαρακτηριστικές στιγμές από την προσωπική του ζωή.
Η πρώτη εμφύλια σύγκρουση στην Ελλάδα μετά την απελευθέρωση από τη γερμανική κατοχή. Αναμετρήθηκαν στρατιωτικά, με έπαθλο την εξουσία, το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ με τις αντιστασιακές δάφνες της Κατοχής και οι αποδυναμωμένες αστικές δυνάμεις, που χρειάστηκαν τη συνδρομή των Βρετανών για να επικρατήσουν...
Η Ελλάδα ήταν μία από τις τελευταίες ευρωπαϊκές χώρες που απέκτησε τηλεόραση. Οι λόγοι ήταν τόσο οικονομικοί, όσο και πολιτικοί. Η μεταπολεμική ανέχεια και η πρόθεση της πολιτικής εξουσίας να ελέγξει το μέσο, όπως έγινε και με το ραδιόφωνο, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αργοπορημένη εμφάνισης της τηλεόρασης στη χώρα μας.
Ο Πρινς θεωρείται μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες της σύγχρονης αμερικάνικης λαϊκής μουσικής, με παγκόσμια αποδοχή και πωλήσεις που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια δίσκους. Στο χρονολόγιο αυτό καταγράφονται στιγμές από την προσωπική του ζωή και η μουσική του διαδρομή, που τον έφερε στην κορυφή της ποπ μουσικής.