Αφιερώματα
Τελευταίες Προσθήκες

Ο Εθνικός Υμνος της Ισπανίας «Marcha Real» («Βασιλικό Εμβατήριο») είναι ίσως ο μοναδικός στον κόσμο χωρίς επίσημους στίχους.
Συμφωνικό ποίημα του Νμίτρι Σοστακόβιτς, που φέρει τον αριθμό 131 στην εργογραφία του σπουδαίου ρώσου συνθέτη. Η πρεμιέρα του δόθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 1967.
Αθλητικός σύλλογος, με έδρα την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας. Μαζί με την Μπενφίκα και την Πόρτο αποτελούν τους τρεις μεγάλους του Πορτογαλικού ποδοσφαίρου. .
Περίκλειστο κρατίδιο που περιβάλλεται από την Ιταλία και ιδρύθηκε το 301. Έχει έκταση 61 τχλμ και πληθυσμό 33.000 κατ. Πρωτεύουσα είναι η Πόλη του Αγ. Μαρίνου.
Tο ετήσιο προσκύνημα των Μουσουλμάνων στη Μέκκα, που είναι υποχρεωτικό για κάθε πιστό του Αλλάχ, τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του.
Δύο Ιταλοί αναρχικοί, μετανάστες στις ΗΠΑ, καταδικάζονται σε θάνατο για ληστεία μετά φόνου και εκτελούνται. Η δίκη τους συντάραξε την Αμερική. 
Ο Δεκαπενταύγουστος, το «Πάσχα του καλοκαιριού», είναι αφιερωμένος στην Παναγία και εορτάζεται με ιδιαίτερη ευλάβεια και λαμπρότητα σε όλο τον ελληνικό χώρο.
To Γκουάμ είναι νησί του Ειρηνικού Ωκεανού, το μεγαλύτερο και νοτιότερο από τις Μαριάνες Νήσους και ανήκει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Οι Οθωμανοί Τούρκοι αποτυγχάνουν να καταλάβουν την ενετοκρατούμενη Κέρκυρα το 1716. Οι πιστοί το αποδίδουν σε θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνα.
Η κορυφαία διοργάνωση των αγωνισμάτων Στίβου, μαζί με την αντίστοιχη διοργάνωση στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων. Διεξάγεται κάθε δύο χρόνια από το 1991.