Αφιερώματα
Τελευταίες Προσθήκες

Δύο Ιταλοί αναρχικοί, μετανάστες στις ΗΠΑ, καταδικάζονται σε θάνατο για ληστεία μετά φόνου και εκτελούνται. Η δίκη τους συντάραξε την Αμερική. 
Ο Δεκαπενταύγουστος, το «Πάσχα του καλοκαιριού», είναι αφιερωμένος στην Παναγία και εορτάζεται με ιδιαίτερη ευλάβεια και λαμπρότητα σε όλο τον ελληνικό χώρο.
To Γκουάμ είναι νησί του Ειρηνικού Ωκεανού, το μεγαλύτερο και νοτιότερο από τις Μαριάνες Νήσους και ανήκει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Οι Οθωμανοί Τούρκοι αποτυγχάνουν να καταλάβουν την ενετοκρατούμενη Κέρκυρα το 1716. Οι πιστοί το αποδίδουν σε θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνα.
Η κορυφαία διοργάνωση των αγωνισμάτων Στίβου, μαζί με την αντίστοιχη διοργάνωση στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων. Διεξάγεται κάθε δύο χρόνια από το 1991.
Δημοφιλής υπερήρωας των κόμιξ, με παρουσία στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη, αλλά και στα βιντεοπαιγνίδια. Είναι δημιουργία του Σταν Λι και του Στιβ Ντίτκο.
Λογοτεχνικός ήρωας του γάλλου δημοσιογράφου και συγγραφέα Μορίς Λεμπλάν, ένας από τους διασημότερους κακούς της αστυνομικής λογοτεχνίας.
Οι διωγμοί των Ελλήνων στην Κύπρο το 1821 κορυφώθηκαν το διάστημα 9 - 14 Ιουλίου, με τον απαγχονισμό του αρχιεπισκόπου Κυπριανού και 433 επιφανών Κυπρίων.
Είναι γερμανικής παραγωγής, με τίτλο «Οι Περιπέτειες του Πρίγκιπα Αχμέντ», σε σκηνοθεσία Λότε Ράινιγκερ και πρωτοπαρουσιάστηκε στις 2 Μαΐου 1926 στο Βερολίνο.
Κάθε χρόνο στις 4 Ιουλίου, οι ΗΠΑ γιορτάζουν τη «Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας» τους από τη Μεγάλη Βρετανία το 1776. Είναι η εθνική εορτή της χώρας.