Αφιερώματα
Τελευταίες Προσθήκες

Ποδοσφαιρική διοργάνωση σε επίπεδο εθνικών ομάδων, υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIFA), που διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια.
Η Ελλάδα επικρατεί 103-101 της Σοβιετικής Ένωσης στην παράταση και κατακτά για πρώτη φορά στην ιστορία της το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο μπάσκετ.
Έλαβε χώρα από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 1942 και υπήρξε μία κρίσιμη αναμέτρηση μεταξύ Αμερικανών και Ιαπώνων στον Ειρηνικό κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η πυρπόληση της τουρκικής ναυαρχίδας από τον Κανάρη στη Χίο υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα ναυτικά κατορθώματα της Ελληνικής Επανάστασης.
Έμεινε στην ιστορία ως D-Day και ήταν η μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και η μεγαλύτερη αμφίβια επιχείρηση στα στρατιωτικά χρονικά.
Ήταν 4 Ιουνίου του 1989, όταν ο στρατός έπνιξε στο αίμα τη φοιτητική διαμαρτυρία στην πλατεία Τιεν Αν Μεν του Πεκίνου, με κύριο αίτημα τη χορήγηση πολιτικών ελευθεριών...
Συνέβη στις 29 Μαΐου 1824, όταν οι Αιγύπτιοι του Ιμπραήμ αποβιβάστηκαν στο νησί και το αφάνισαν, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης.
Ποδοσφαιρικός σύλλογος της Αγγλίας, με παγκόσμια ακτινοβολία. Εδρεύει στην πόλη του Μάντσεστερ και συγκεκριμένα στη συνοικία Ολντ Τράφορντ, όπου και γήπεδό του.
Μεγάλη αεροναυτική σύγκρουση του Β’ Παγκόσμιου πολέμου, που διεξήχθη στο θέατρο επιχειρήσεων του Νοτίου Ειρηνικού, ανάμεσα στην Ιαπωνία και της ΗΠΑ.
Ο μαθητής Σιδέρης Ισιδωρόπουλος, μέλος της οργάνωσης «Κ.Ο. Μαχητής», έχασε τη ζωή του την Πρωτομαγιά του 1976, καταδιωκόμενος από την Αστυνομία.