Αφιερώματα
Τελευταίες Προσθήκες

Στην Ιταλία κάθε χρόνο, στις 17 Νοεμβρίου, τιμάται η Ημέρα τη Μαύρης Γάτας, με σκοπό να αλλάξουν αντιλήψεις αιώνων για το όχι και τόσο συμπαθές τετράποδο.
Το «μήνυμα του Αρεσίμπο» είναι ένα ραδιοσήμα που εκπέμφθηκε από το αστεροσκοπείο Αρεσίμπο του Πουέρτο Ρίκο, με στόχο την επικοινωνία με τυχόν εξωγήινους.
Η Ημέρα του Εργένη γιορτάζεται κάθε χρόνο στην Κίνα. Στην αρχή ήταν καθαρά ανδρική υπόθεση αλλά τα τελευταία χρόνια αφορά και το γυναικείο φύλο.
H 13η Οκτωβρίου καθιερώνεται στην Μεγάλη Βρετανία ως «Εθνική Ημέρα Άλμπουμ», κατά την οποία θα γιορτάζεται ο μεγάλος δίσκος βινυλίου των 33 1/3 στροφών.
Η 11η Οκτωβρίου 1968 είναι μια σημαδιακή μέρα για την NASA, καθώς ξεκίνησε η πρώτη επανδρωμένη πτήση του διαστημικού προγράμματος «Απόλλων».
Κάθε χρόνο στις 5 Οκτωβρίου οι Πορτογάλοι γιορτάζουν την Ημέρα της Δημοκρατίας, σε ανάμνηση της πτώσης της μοναρχίας το 1910, ύστερα από λαϊκή εξέγερση.
Η Ημέρα της Γερμανικής Ενότητας είναι εθνική εορτή στην Γερμανία, με την οποία τιμάται η επανενοποίηση της χώρας στις 3 Οκτωβρίου 1990.
Μια από τις τρεις μεγάλες εορτές της Ιουδαϊκής θρησκείας (Sukkot στα εβραϊκά), μαζί με το Εβραϊκό Πάσχα (Pesach) και την Εβραϊκή Πεντηκοστή (Shavuot).
Η Ρεάλ Μπέτις είναι ποδοσφαιρικός σύλλογος που εδρεύει στην Σεβίλλη, την πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας. Μεγάλη της αντίπαλος η άλλη ομάδα της πόλης, η Σεβίλλη.
Στις 17 Σεπτεμβρίου 1176, οι Βυζαντινοί υφίστανται δεινή ήττα από τους Σελτζούκους Τούρκους του σουλτάνου Κιλίτζ Αρσλάν Β’  στo Μυριοκέφαλο της Μικράς Ασίας.