Αφιερώματα
Τελευταίες Προσθήκες

Ποδοσφαιρικός σύλλογος της Αγγλίας, με παγκόσμια ακτιβολία. Εδρεύει στην πόλη του Μάντσεστερ και συγκεκριμένα στην συνοικία Ολντ Τράφορντ, όπου και γήπεδό του.
Μεγάλη αεροναυτική σύγκρουση του Β’ Παγκόσμιου πολέμου, που διεξήχθη στο θέατρο επιχειρήσεων του Νοτίου Ειρηνικού, ανάμεσα στην Ιαπωνία και της ΗΠΑ.
Ο μαθητής Σιδέρης Ισιδωρόπουλος, μέλος της οργάνωσης «Κ.Ο. Μαχητής», έχασε τη ζωή του την Πρωτομαγιά του 1976, καταδιωκόμενος από την Αστυνομία.
Μεσούντος του Εμφυλίου Πολέμου, ο 22χρονος κομουνιστής Ευστράτιος Μουτσογιάννης δολοφονεί, την Πρωτομαγιά του 1948, τον υπουργό Δικαιοσύνης Χρήστο Λαδά.
Ρομποτικό διαστημικό όχημα, που εκτοξεύτηκε το 1997 για την εξερεύνηση του πλανήτη Κρόνου. Πρόκειται για κοινή πρωτοβουλία της NASA και της ESA.
Ένας από τους παλαιότερους χαρακτήρες της μεγάλης οθόνης, δημιουργία του ιταλικού κινηματογράφου. Πρωτοεμφανίστηκε στις 18 Απριλίου 1914 στην «Καμπίρια».
Ορχηστρικό έργο του Γιόζεφ Χάιντν, που αναφέρεται στα τελευταία λόγια του Χριστού πάνω στο Σταυρό, προτού παραδώσει το Πνεύμα.
Ορατόριο του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, από τα κορυφαία έργα της δυτικής εκκλησιαστικής μουσικής.
Ένας από τους τέσσερις αρχαγγέλους, που αναφέρονται ονομαστικά στην Αγία Γραφή. Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ αναφέρεται τόσο στην Παλαιά και Καινή Διαθήκη όσο και στο Κοράνιο.
Ταφικό μνημείο για τους αφανείς πεσόντες των αγώνων του έθνους. Βρίσκεται κάτω από την κεντρική είσοδο του κτιρίου της Βουλής των Ελλήνων και φυλάσσεται επί εικοσιτετραώρου βάσεως από τους άνδρες της Προεδρικής Φρουράς.