Όσιος Κόνων

Χριστιανός μάρτυρας, η μνήμη του οποίου τιμάται στις 5 Μαρτίου. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα Κόνων.

Ο Κόνων καταγόταν από το χωριό Βιδανή της Ισαυρίας (ορεινή περιοχή της Μικράς Ασίας στα βόρεια του όρους Ταύρου) και έζησε κατά τους αποστολικούς χρόνους. Σε νεαρή ηλικία έγινε χριστιανός, αλλά οι ειδωλολάτρες συμπολίτες του αντιμετώπιζαν με μεγάλη δυσαρέσκεια τη χριστιανική δραστηριότητά του και την επιρροή που ασκούσε επάνω στους ομόθρησκούς τους. 

Κάποια ημέρα, ο Κόνων επισκέφθηκε έναν ειδωλολατρικό ναό, όπου προσευχήθηκε θερμά στον Κύριο. Αποτέλεσμα ήταν να γίνουν κομμάτια όλα τα είδωλα του ναού και να συλληφθεί και να βασανισθεί από τον ηγεμόνα Μάγνο. Δύο χρόνια αργότερα, κάποιοι χριστιανοί τον μετέφεραν στο σπίτι του για να τον περιθάλψουν. Εκεί, ο Κόνων παρέδωσε την ψυχή του.

Απολυτίκιο

Την χάριν του Πνεύματος, ενδεδυμένος σοφέ, το κράτος διέλυσας, της ασεβείας στερρώς. Εκλάμπων τοὶς θαύμασιν όθεν πεφοινιγμένος, ταις ροαίς των αιμάτων. Κόνων Οσιομάρτυς, τον Δεσπότην δοξάζεις, τον παρέχοντα ημὶν δια σου, χάριν και έλεος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Layla

10 Layla

Ένα από τα κορυφαία ερωτικά τραγούδια στην ιστορία του ροκ εν ρολ. Αντανακλά τον παθιασμένο έρωτα του Έρικ Κλάπτον για την Πάτι Μπόιντ, γυναίκα του καλύτερου φίλου του Τζορτζ Χάρισ…Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 3 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ