Αγία Σωσάννα

Οσιομάρτυς της Χριστιανικής Εκκλησίας, η μνήμη της οποίας τιμάται στις 15 Δεκεμβρίου. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν όσες φέρουν το όνομα Σωσάννα και Σουζάνα.

Η Σωσάννα καταγόταν από την Παλαιστίνη και ήταν κόρη του ειδωλολάτρη ιερέα Αρτεμίου και της Εβραίας Μάρθας. Μετά το θάνατο των γονέων της έγινε χριστιανή, μοίρασε την περιουσία της στους φτωχούς, φόρεσε αντρικά ρούχα και εισήλθε ως μοναχός σε ανδρική μονή στην Ιερουσαλήμ με το όνομα Ιωάννης.

Συκοφαντήθηκε, όμως, για ασέλγεια και βιασμό ασκήτριας, οπότε αναγκάστηκε να αποκαλύψει τη φύση της για να διαλύσει τη συκοφαντία. Στη συνέχεια αποσύρθηκε στην Ελευθερούπολη της Παλαιστίνης, όπου ο τοπικός επίσκοπος τη χειροτόνησε διακόνισσα. Αργότερα, συνελήφθη για την πίστη της από τις αρχές της περιοχής και θανατώθηκε στην πυρά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

 Άγιος Δημήτριος

7 Άγιος Δημήτριος

Από τους ενδοξότερους και δημοφιλέστερους αγίους της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας, μαζί με τον Άγιο Γεώργιο. Είναι πολιούχος της Θεσσαλονίκης, στην πόλη που γεννήθηκε, έζησε κα…

 Άγιος Νέστωρ

10 Άγιος Νέστωρ

Μάρτυρας της Χριστιανοσύνης από τη Θεσσαλονίκη. Έζησε κατά τους χρόνους του Ρωμαίου αυτοκράτορα Μαξιμιανού (286-304) και ήταν φίλος του μεγαλομάρτυρα Αγίου Δημητρίου.Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 3 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ