Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών

Η 18η Δεκεμβρίου έχει ανακηρυχθεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η εκστρατεία του ΟΗΕ για την προστασία του παγκόσμιου μετανάστη. Η επιλογή αυτή της ημερομηνίας σχετίζεται με την υιοθέτηση από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ της «Διεθνούς Συνθήκης για την Προστασία των Δικαιωμάτων όλων των Μεταναστών Εργατών και των μελών των Οικογενειών τους» στις 18 Δεκεμβρίου 1990.

Το θέμα για το 2023 είναι «Δράστε σήμερα». «Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών, είναι ανάγκη να επισημανθεί η επείγουσα ανάγκη για μια ασφαλή διαχείριση της μετανάστευσης που θα έχει τις ρίζες της στην αλληλεγγύη, την συνεργασία και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» τονίζει στο μήνυμά του ο γ.γ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) είναι ο κορυφαίος διακυβερνητικός οργανισμός που προωθεί την ανθρώπινη και εύρυθμη μετανάστευση προς όφελος όλων, με παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες και υποστηρίζοντας 175 κράτη μέλη για τη βελτίωση της διαχείρισης της μετανάστευσης. Στην Ελλάδα, ο ΔΟΜ συνεργάζεται στενά με κυβερνητικούς, διακυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς εταίρους.

Ο ΔΟΜ έχει βοηθήσει εκατομμύρια μετανάστες από τότε που ιδρύθηκε πριν από 72 χρόνια με σκοπό την στήριξη του τεράστιου αριθμού Ευρωπαίων που εκτοπίστηκαν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και συνεχίζει να πρωτοστατεί στην προώθηση μιας ανθρώπινης και εύρυθμης διαχείρισης της μετανάστευσης προς όφελος όλων, συμπεριλαμβανομένων των κοινοτήτων προέλευσης, διέλευσης και προορισμού.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ