Άγιος Χρυσόγονος

Μάρτυρας της Χριστιανικής Εκκλησίας, η μνήμη του οποίου τιμάται στις 24 Νοεμβρίου από την Καθολική Εκκλησία και στις 22 Δεκεμβρίου από την Ορθόδοξη. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν όσοι και όσες φέρουν το όνομα Χρυσόγονος και Χρυσόγονη.

Ο Χρυσόγονος ήταν Ρωμαίος χριστιανός και δάσκαλος κατά τους χρόνους του Διοκλητιανού (284-305) και πνευματικός πατέρας της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας. Μαρτύρησε με αποκεφαλισμό στη Νίκαια της Βιθυνίας ή στην Ακουηλία της Ιταλίας. Είναι πολιούχος Άγιος του Ζαντάρ της Κροατίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα Εισόδια της Θεοτόκου

2 Τα Εισόδια της Θεοτόκου

Θεομητορική εορτή της Χριστιανικής Εκκλησίας, με την οποία τιμάται η είσοδος για τους Ορθοδόξους και η εμφάνιση για τους Καθολικούς της μικρής Μαριάμ (Μαρίας) στο Ναό του Σολομώντο…

Μάργκαρετ Θάτσερ

7 Μάργκαρετ Θάτσερ

Η Μάργκαρετ Θάτσερ υπήρξε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας και η πιο διάσημη βρετανίδα πολιτικός του 20ου αιώνα μετά τον Γουΐνστον Τσόρτσιλ.

Τέλος το φαξ από την Πρωτοχρονιά - Η συσκευή που αποτέλεσε επανάσταση τη δεκαετία του 80

8 Τέλος το φαξ από την Πρωτοχρονιά - Η συσκευή που αποτέλεσε επανάσταση τη δεκαετία του 80

Eφευρέθηκε το 1843 από τον Σκωτσέζο μηχανικό και εφευρέτη, τον Alexander Bain, αλλά ευρέως χρησιμοποιήθηκε μετά τη δεκαετία του 70 οπότε και η Rank Xerox έβγαλε στην αγορά το πρώτο…Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 3 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ