Η ιστορία της Οσμανλίσπορ

Ποδοσφαιρικός σύλλογος της Τουρκίας, που εδρεύει στην πρωτεύουσα της χώρας Άγκυρα.

Είναι μία σχετικά νέα ομάδα, χωρίς καμία διάκριση στο ενεργητικό της. Ιδρύθηκε στις 21 Μαρτίου 1978, από τη δημοτική αρχή της τουρκικής πρωτεύουσας. Η αρχική της ονομασία ήταν Ankara Belediye Spor Kulübü (Δημοτικός Αθλητικός Σύλλογος Αγκύρας) και εκτός του ποδοσφαίρου καλλιεργούσε εννέα ακόμη αθλήματα. Το 2005 το ποδοσφαιρικό τμήμα αυτονομήθηκε κι έλαβε την ονομασία Άνκαρασπορ.

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2009, η ομάδα υποβιβάστηκε στις ερασιτεχνικές κατηγορίες της Τουρκίας με απόφαση της Τουρκικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, επειδή οι στενές σχέσεις που είχαν αναπτύξει οι διοικούντες με την άλλη ομάδα της πρωτεύουσας, την Άνκαραγιουτζού, θεωρήθηκε ότι παραβίαζε το ευ αγωνίζεσθαι.

Το 2013 επανήλθε στις επαγγελματικές κατηγορίες με την ονομασία Οσμανλίσπορ, την οποία επέλεξαν οι διοικούντες την ομάδα για να τιμήσουν τον Οσμάν Α’, ιδρυτή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το 2015 προβιβάστηκε στη μεγάλη κατηγορία και την επόμενη χρονιά τερμάτισε 5η στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας την πρώτη της συμμετοχή στις μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Τα χρώματα της Οσμανλίσπορ είναι το μωβ και το κίτρινο, το παρατσούκλι της Osmanlilar («Οι Οθωμανοί») και αγωνίζεται στο γήπεδο «Οσμανλί Σταντιουμού», χωρητικότητας 20.000 θεατών.

Η Οσμανλίσπορ με ελληνικές ομάδες

Αγων. Περίοδος Διοργάνωση Ομάδα Σκορ
2016 – 2017 Γιουρόπα Λιγκ (Φάση των 32) Ολυμπιακός Π. 0 - 0, 0-3

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ