Παγκόσμια Ημέρα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης

Η Παγκόσμια Ημέρα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης είναι μια ετήσια διεθνής γιορτή αφιερωμένη για ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα στον κόσμο, την επιτραπέζια αντισφαίριση, γνωστό και ως πινγκ πονγκ.

Καθιερώθηκε το 2015 με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ITTF) και έκτοτε γιορτάζεται κάθε στις 6 Απριλίου, για να συμπίπτει με την Διεθνή Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη, που διοργανώνεται με κοινή πρωτοβουλία του ΟΗΕ και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ).

Το άθλημα προέρχεται από την βικτωριανή Αγγλία και η κοινή ονομασία του «πινγκ πονγκ» (ping pong), με την οποία είναι γνωστό το άθλημα, ήταν κατοχυρωμένη εμπορική επωνυμία της εταιρείας J. Jacques & Son (σήμερα Jacques of London), μιας οικογενειακής επιχείρησης με έδρα το Λονδίνο, που κατασκευάζει αθλητικό εξοπλισμό από το 1795 και είναι η πιο παλιά εταιρεία του χώρου.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ITTF) ιδρύθηκε το 1926 για να επιβλέπει τους κανόνες και τους κανονισμούς του αθλήματος, την τεχνολογική βελτίωση του και την διοργάνωση των διεθνών συναντήσεων.

Σήμερα, το πινγκ πονγκ παίζεται ευρέως σε κάθε γωνιά του πλανήτη, τόσο ερασιτεχνικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Τα πρωτεία στο άθλημα κατέχουν οι χώρες της Ευρώπης και της Ανατολικής Ασίας.

Το πινγκ πονγκ είναι ένα άθλημα για άτομα κάθε ηλικίας, φύλου, δεξιότητας και ικανότητας. Φέρνει σε επαφή τους ανθρώπους και συμβάλλει έτσι στην κοινωνική συνοχή και την κοινωνική ένταξη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 3 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ