Παγκόσμια Ημέρα Πίκλμπολ

Η Παγκόσμια Ημέρα Πίκλμπολ (World Pickleball Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πίκλμπολ (WPF) και σκοπό τη διάδοση ενός σχετικά νέου, αλλά ταχέως αναπτυσσόμενου αθλήματος.

Το πίκλμπολ, ένας συνδυασμός αντισφαίρισης (τένις), επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινγκ-πονγκ) και μπάντμιντον, παίζεται σε μία επιφάνεια στο μέγεθος ενός γηπέδου μπάντμιντον, με ρακέτες λίγο μεγαλύτερες από αυτές του πινγκ-πονγκ κι ένα ελαφρό διάτρητο πλαστικό μπαλάκι. Επινοήθηκε το 1965 στις ΗΠΑ από τον βουλευτή Τζόελ Πρίτσαρντ (1925-1997) και δύο φίλους του, κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών τους.

Είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο άθλημα με 4,5 εκατομμύρια παίκτες στις ΗΠΑ και με διαρκή εξάπλωση στον υπόλοιπο κόσμο. Η επιτυχία του σε ερασιτεχνικό επίπεδο εξηγείται από τους εύκολους στην κατανόηση κανόνες και τη μέτρια ένταση του παιχνιδιού.

Αν και η εύκολη πρόσβαση σε ερασιτεχνικό επίπεδο βοηθά στην ανάπτυξη του αθλήματος, το πίκλμπολ είναι ένα εντελώς διαφορετικό άθλημα σε επαγγελματικό επίπεδο, όπου η εκρηκτικότητα και τα αντανακλαστικά είναι απαραίτητα.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ