Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης, ο φρόντμαν των «Socrates»

Έφυγε από την ζωή ανήμερα του Πάσχα, σε ηλικία 73 ετών, ο Αντώνης Τουρκογιώργης, μπασίστας και τραγουδιστής του σπουδαίου ελληνικού ροκ συγκροτήματος «Socrates».Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Γεννημένος στις 18 Φεβρουαρίου 1951,ο Αντώνης Τουρκογιώργης ασχολήθηκε από τα εφηβικά του χρόνια με την μουσική και το 1969 με τον συμμαθητή του ΓΙάννη Σπάθα στο Γ’ Γυμνάσιο Πειραιά ίδρυσαν τους «Socrates» («Socrates Drunk the Conium» η πλήρης ονομασία του). Το συγκρότημα με πρότυπο τους Cream, προσέγγισε το ροκ με σοβαρότητα και χωρίς στείρο μιμητισμό. Από το 1972 έως το 1976 ηχογράφησαν για την Polydor τέσσερις δίσκους και ισάριθμα σινγκλ. Κορυφαίος δίσκος τους το «Phos» (1976) με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου στα κίμπορντς και διαχρονικές επιτυχίες τα τραγούδια «Starvation» και «Mountains».

Ο Τουρκογιώργης ξεκίνησε ως κιθαρίστας, αλλά στους «Socrates» έπαιζε μπάσο, αναγνωρίζοντας το μεγάλο ταλέντο του φίλου του Γιάννη Σπάθα στην κιθάρα. Μετά την διάλυση του συγκροτήματος στα μέσα της δεκαετίας του 1980, ακολούθησε σόλο καριέρα και κυκλοφόρησε έξι προσωπικούς δίσκους,ενώ ήταν ιδιαίτερα ενεργός στις συναυλίες. Το 2007 κυκλοφόρησε το αυτοβιογραφικό βιβλίο του, με τίτλο «Το Συγκρότημα».

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ