Η «Χρυσή Μπάλα» δεν θα απονεμηθεί φέτος λόγω Covid-19

Το France Football ανακοίνωσε ότι η «Χρυσή Μπάλα», το πιο διάσημο ατομικό βραβείο στο ποδόσφαιρο, δεν θα απονεμηθεί το 2020, λόγω του ότι η σεζόν επλήγη από την πανδημία Covid-19.

«Για πρώτη φορά από το 1956, θα γίνει ένα διάλειμμα στην απονομή της ‘Χρυσής Μπάλας’. Δεν θα υπάρξει απονομή το 2020, επειδή αποδεικνύεται, μετά από μεγάλο προβληματισμό, ότι δεν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις. Πιστεύουμε ότι μια τέτοια μοναδική χρονιά δεν μπορεί - ούτε θα πρέπει - να αντιμετωπίζεται ως μια συνηθισμένη χρονιά» δήλωσε ο αρχισυντάκτης του περιοδικού, Πασκάλ Φερέ.

Έτσι, ο Αργεντινός Λιονέλ Μέσι και η Αμερικανίδα Μέγκαν Ραπίνο, που κέρδισαν το βραβείο το 2019 σε άνδρες και γυναίκες, αντίστοιχα, δεν θα έχουν συνεπώς διάδοχο φέτος.

Το France Football δικαιολογεί αυτήν την απόφαση με το «δίκαιο που υπερισχύει για αυτόν τον τιμητικό τίτλο (ο οποίος) δεν μπορούσε να διατηρηθεί, ιδίως σε στατιστικό επίπεδο. Η πανδημία Covid-19 ανάγκασε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου να διακοπούν για αρκετούς μήνες και είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή του Euro 2020 έως το 2021».

Ορισμένα πρωταθλήματα ξανάρχισαν, όπως στη Γερμανία, την Ισπανία, την Αγγλία ή την Ιταλία, άλλα το γαλλικό ή σχεδόν όλα τα γυναικεία πρωταθλήματα έχουν σταματήσει οριστικά. Στην Ευρώπη, το Champions League και το Europa League ορίστηκε να ξαναρχίσουν τον Αύγουστο με «νοκ άουτ» αγώνες και χωρίς θεατές.

Επίσης το περιοδικό αποφάσισε, αντί για την απονομή της «Χρυσή Μπάλας» στους κορυφαίους, να αναδείξει στο τέλος της χρονιάς, μετά από ψηφοφορία, τους έντεκα καλύτερους παίκτες όλων των εποχών.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ