Αγία Κέρκυρα

Μάρτυρας της χριστιανικής εκκλησίας, η μνήμη της οποίας τιμάται στις 29 Απριλίου. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν όσες φέρουν το όνομα Κέρκυρα.

Η Κέρκυρα έζησε τον πρώτο αιώνα και ήταν κόρη του άρχοντα της Κέρκυρας Κερκυλλίνου. Μεταστράφηκε στο χριστιανισμό από τα μαρτύρια των Αποστόλων Ιάσονος και Σωσιπάτρου. Πούλησε όλα της τα κοσμήματα και τα χρήματα τα έδωσε στους φτωχούς.

Όταν το έμαθε ο πατέρας της και αφού δεν μπόρεσε να της αλλάξει γνώμη, την παρέδωσε σ' έναν Αιθίοπα για να τη διαφθείρει. Αλλά ο Αιθίοπας πίστεψε στον Χριστό από αυτή και θανατώθηκε. Η δε Κέρκυρα υπέστη φρικτά βασανιστήρια και τελικά την κρέμασαν και τη θανάτωσαν με βέλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

10 εφευρέσεις που δεν απέφεραν τίποτα στους δημιουργούς τους

4 10 εφευρέσεις που δεν απέφεραν τίποτα στους δημιουργούς τους

Ο κατάλογος περιλαμβάνει 10 εφευρέτες, με πασίγνωστες δημιουργίες (χρήσιμες, αλλά και καταστροφικές για τον άνθρωπο), που όμως για διαφόρους λόγους δεν αποκόμισαν οφέλη από την εφε…

 Άγιος Γεράσιμος

6 Άγιος Γεράσιμος

Ο επονομαζόμενος και νέος ασκητής, για να αντιδιαστέλλεται με άλλους αγιάσαντες Γεράσιμους. Είναι ο προστάτης της νήσου Κεφαλληνίας, στην οποία τιμάται ιδιαιτέρως...Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 3 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ