Τζον Ρόμπαξ: O μεγάλος αντίπαλος του Σκρουτζ Μακ Ντακ

O Τζον Ρόμπαξ είναι ο μεγάλος αντίπαλος του Σκρουτζ Μακ Ντακ στον κόσμο των χάρτινων ηρώων του Ντίσνεϊ, βγαλμένος από το πενάκι του αμερικανού κομίστα Καρλ Μπαρκς (1901-2000). Πρωτοεμφανίσθηκε ως John D. Rockerduck την 1η Δεκεμβρίου 1961 στην ιστορία «Boat Buster», που δημοσιεύτηκε στο τεύχος 255 της ανθολογίας κόμιξ «Walt Disney's Comics and Stories».

Το όνομά του παραπέμπει στον αμερικανό μεγιστάνα Τζον Ροκφέλερ (John D. Rockefeller). Τζον Ρόμπαξ είναι το όνομα που του έδωσε ο έλληνας εκδότης του Μίκυ Μάους (Ευάγγελος Τερζόπουλος).

Ο Τζον Ρόμπαξ είναι ένας πάμπλουτος επιχειρηματίας, η περιουσία του οποίου ανέρχεται σε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια. Έχει επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο και είναι σεβαστό μέλος της Λέσχης των Εκατομμυριούχων της Λιμνούπολης. Τι είναι αυτό, λοιπόν, που τον κάνει να καταβροχθίζει μανιωδώς τα καπέλα του από τα νεύρα του; Μα φυσικά ο μεγάλος ανταγωνιστής του, ο Σκρουτζ Μακ Ντακ.

Το μόνο που ενδιαφέρει τον Ρόμπαξ είναι να ξεπεράσει σε γόητρο και πλούτο τον επιχειρηματικό αντίπαλό του. Δυστυχώς, όμως, όσα δόλια μέσα κι αν χρησιμοποιήσει, πάντα τα σχέδιά του αποτυγχάνουν, Ο Ρόμπαξ δεν είναι αυτοδημιούργητος, όπως ο Σκρουτζ, αλλά προσπαθεί με νύχια και με δόντια να αυξήσει την περιουσία που κληρονόμησε.

Πολλές φορές, μάλιστα, δεν διστάζει να συμμαχήσει με τους Μουργόλυκους ή ακόμη και με τη Μάτζικα, εφαρμόζοντας το ρητό «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου». Παρ’ όλες τις προσπάθειές του δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να ξεπεράσει την ικανότητα και το επιχειρηματικό δαιμόνιο του Σκρουτζ...

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ