Λούλης Λουλάκης

Χάρτινος ήρωας του Ντίσνεϊ, από τους ελάσσονες αντιπάλους του Σκρουτζ Μακ Ντακ. Προσπαθεί να ανταγωνιστεί το ίνδαλμά του στον επιχειρηματικό στίβο, αλλά πάντα τα θαλασσώνει, καθώς οι όντως πρωτοποριακές του ιδέες δεν έχουν αντίκρισμα στην αγορά.

Ο Λούλης Λουλάκης (Jubal Pomp στα αγγλικά) είναι μια ανθρωπόμορφη πάπια, που γεννήθηκε από το πενάκι του σπουδαίου ιταλού κομίστα Ρομάνο Σκάρπα (1927-2005). Έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε κόμικ στις 12 Φεβρουαρίου του 1961 και από τότε παραμένει σταθερά ένας ρολίστας στον κόσμο των ηρώων του Ντίσνεϊ.

Ο ήρωάς μας ζει στη Λιμνούπολη και παλεύει χρόνια να φτάσει στην κορυφή και να ξεπεράσει το επιχειρηματικό του πρότυπο, τον Σκρουτζ Μακ Ντακ. Συνήθως, τα σχέδια του δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά δεν πτοείται. Αισιόδοξος από τη φύση του καθώς είναι, διαγράφει τα παλιά και αρχίζει να καταστρώνει με όρεξη το επόμενο σχέδιό του.

Συχνά συνεταιρίζεται με την καπάτσα Τζένυ Μακ Τζετ (Brigitta Mac Bridge στα αγγλικά), μια ανθρωπόμορφη πάπια κι αυτή, που είναι αθεράπευτα ερωτευμένη με τον Σκρουτζ και θέλει να του μπει στο μάτι, δείχνοντάς του ότι μπορεί να τον νικήσει στο δικό του γήπεδο.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ