Μάτζικα Ντε Σπελ: Η άσπονδη εχθρός του Σκρουτζ Μακ Ντακ

Η Μάτζικα Ντε Σπελ είναι χάρτινη ηρωίδα των κόμικς, μάγισσα το επάγγελμα, που ανταγωνίζεται τον Σκρουτζ Μακ Ντακ. Ανήκει στον κόσμο του Ντίσνεϊ.

«Γεννήθηκε» από το πενάκι του κομίστα Καρλ Μπαρκς (1901-2000) και πρωτοεμφανίστηκε στην ιστορία «The Midas Touch» («Το άγγιγμα του Μίδα»), που κυκλοφόρησε την 1η Δεκεμβρίου 1961. Όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ο Μπαρκς, εμπνεύστηκε τη μορφή της Μάτζικα από δυο ιταλίδες ηθοποιούς, που μεσουρανούσαν εκείνη την περίοδο, την Τζίνα Λολομπρίτζιντα και τη Σοφία Λόρεν.

Η Μάτζικα Ντε Σπελ είναι μία ανθρωπόμορφη πάπια, μυστηριώδης και δυναμική μάγισσα. Τα μαγικά φίλτρα, τα ξόρκια και τα μαντζούνια είναι η ειδικότητά της και μπορεί να μεταμορφώσει στο λεπτό σε βάτραχο όποιον κάνει το λάθος να της αντιμιλήσει ή απλώς να την στραβοκοιτάξει.

Ζει στις παρυφές του Βεζούβιου στην Ιταλία, αλλά τον περισσότερο χρόνο της τον περνάει στη Λιμνούπολη, φθάνοντας σε χρόνο ρεκόρ με τη μαγική σκούπα της. Σκοπός της ζωής της είναι να αποκτήσει το θρυλικό γούρι του Σκρουτζ, την πρώτη του δεκάρα. Και ως βοηθό της έχει τον αδελφό της Πόε ντε Σπελ, τον οποίο μεταμόρφωσε κατά λάθος σε κοράκι.

Αμέσως μόλις πάρει στα χέρια της την τυχερή δεκάρα, κάτι που μέχρι στιγμής έχει αποδειχτεί αδύνατο, σκοπεύει να τη λιώσει στο Βεζούβιο, μαζί με τα πρώτα κέρματα άλλων εκατομμυριούχων και να δημιουργήσει ένα πανίσχυρο φυλαχτό που θα της αποφέρει όλα τα πλούτη του κόσμου.

Έτσι, περνάει την ώρα της κοιτάζοντας επίμονα τη μαγική της σφαίρα, προκειμένου να βρει την κατάλληλη ευκαιρία για να ορμήσει στο θησαυροφυλάκιο του Σκρουτζ και να πραγματοποιήσει το σκοπό της.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ