Διεθνής Ημέρα Ανθρώπινης Αδελφοσύνης

Η Διεθνής Ημέρα Ανθρώπινης Αδελφοσύνης (International Day of Human Fraternity) καθιερώθηκε τον Δεκέμβριο του 2020 από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας για τη Διαθρησκευτική Αρμονία και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου.

«Σε όλο τον κόσμο συνεχίζονται οι διακρίσεις, οι πράξεις μισαλλοδοξίας και τα εγκλήματα μίσους κατά ανθρώπων λόγω της θρησκείας τους, της πίστη τους, της εθνότητάς τους, του φύλου τους ή του σεξουαλικού τους προσανατολισμού. Τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις αποτελούν προσβολή στα διεθνώς συμφωνημένα δικαιώματα του ανθρώπου και στις αξίες των Ηνωμένων Εθνών. Η πολιτιστική ποικιλομορφία και η ελευθερία της πίστης είναι μέρος της πλούσιας ποικιλίας των πολιτισμών μας», τονίζει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Στόχος της Διεθνούς Ημέρα Ανθρώπινης Αδελφοσύνης είναι η προώθηση του διαθρησκευτικού διαλόγου, του αμοιβαίου σεβασμού και της κατανόησης σε όλο το θρησκευτικό φάσμα, της πολιτιστικής και θρησκευτικής ανεκτικότητας και του διαλόγου.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ