Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια των Τροφίμων

Η 7η Ιουνίου έχει ανακηρυχτεί από το 2019 ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια των Τροφίμων» («World Food Safety Day»), με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.

Η ημέρα αυτή έχει στόχο να ενημερώσει και να εμπνεύσει δράσεις για την πρόληψη, τον εντοπισμό και τη διαχείριση των κινδύνων που απειλούν τα τρόφιμα, συμβάλλοντας στην επισιτιστική ασφάλεια, στη δημόσια υγεία, στην οικονομική ευημερία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Το θέμα που επελέγη για το 2023 είναι «Τα πρότυπα διατροφής σώζουν ζωές» για να τονιστεί η διαπίστωση ότι οι ασθένειες που προέρχονται από επισφαλή τρόφιμα επηρεάζουν 1 στους 10 ανθρώπους παγκοσμίως και ότι τα πρότυπα διατροφής μας βοηθούν να διασφαλίσουμε ότι αυτό που τρώμε είναι ασφαλές.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, 1.600.000 άνθρωποι αρρωσταίνουν καθημερινά λόγω μη ασφαλούς διατροφής, 340 παιδιά κάτω των 5 ετών πεθαίνουν καθημερινά από τροφιμογενείς ασθένειες που μπορούν να προληφθούν και 200 ασθένειες προκαλούνται από μη ασφαλή τρόφιμα, που κυμαίνονται από διάρροια έως καρκίνους.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ