Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικηγόρων

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικηγόρων καθιερώθηκε το 2014 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου (συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), με πρωτοβουλία του Συμβουλίου των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης (CCBE).

Στόχος του εορτασμού είναι να τονισθούν οι κοινές αξίες που συνδέουν τους ευρωπαίους δικηγόρους, αλλά και ο κρίσιμος ρόλος που διαδραματίζουν ως υπερασπιστές του δικαίου και εγγυητές της πρόσβασης των πολιτών στη Δικαιοσύνη.

Θέμα του φετινού εορτασμού (2020): «Συνέχεια της δικαιοσύνης και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε περιόδους πανδημίας».

Η πανδημία COVID-19 έχει σημαντικό αντίκτυπο στη λειτουργία της δικαιοσύνης στην Ευρώπη. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την καταπολέμηση της πανδημίας έχουν επηρεάσει την πρόσβαση στη δικαιοσύνη, τις νομικές υπηρεσίες, τους δικηγόρους και τα ανθρώπινα δικαιώματα γενικότερα.

Μια τέτοια κατάσταση κρίσης θα μπορούσε να συμβεί ξανά στο μέλλον. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικηγόρων του 2020 είναι μια ευκαιρία να επισημανθούν οι διάφορες προκλήσεις που ανακύπτουν σε περίπτωση πανδημίας, όπως η ψηφιοποίηση της δικαιοσύνης, η πρόσβαση στη δικαιοσύνη, οι διαδικαστικές διασφαλίσεις, τα ζητήματα επιτήρησης κ.λπ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 3 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ