Truth Social: Λίστα αναμονής για τη νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του Τραμπ

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που ελπίζει ότι θα ανταγωνιστεί το Twitter κυκλοφόρησε τη Δευτέρα καθώς αναζητά έδαφος για να συγκεντρώσει τους υποστηρικτές του και να καταπολεμήσει τους περιορισμούς έκφρασης των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας, ένα χρόνο μετά τον αποκλεισμό του από το Twitter, το Facebook και το YouTube.

Την εφαρμογή του Truth Social μπορεί κάποιος να κατεβάσει από το Apple App Store σε περιορισμένο αριθμό συνδρομητών που είχαν ήδη κάνει προπαραγγελία. Άλλοι που προστέθηκαν σε λίστα αναμονής θα έχουν πρόσβαση τις επόμενες 10 ημέρες.

Ο ιστότοπος αντιμετώπισε τεχνικές δυσλειτουργίες λίγο μετά την κυκλοφορία, με αναφορές ότι οι συνδρομητές ήταν αποκλεισμένοι για ώρες. Άλλοι είχαν πρόβλημα να εισέλθουν. Ο ιστότοπος δεν αναμένεται να είναι ανοιχτός σε όποιον θέλει να το κατεβάσει μέχρι τον επόμενο μήνα.

«Λόγω της τεράστιας ζήτησης, σας τοποθετήσαμε στη λίστα αναμονής μας», έγραφε ένα μήνυμα σε μερικούς από αυτούς που προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην πλατφόρμα, προσθέτοντας: «Σας αγαπάμε».

Ο Τραμπ ελπίζει ότι το Truth Social θα προσελκύσει τα εκατομμύρια που τον ακολούθησαν στο Twitter καθώς υπαινίσσεται μια ακόμη προεδρική εκλογή, προκαλώντας ένα κύμα άλλων συνδρομητών για να δικαιολογήσουν τα δισεκατομμύρια δολάρια που οι επενδυτές έχουν στοιχηματίσει στο εγχείρημα. Οι μετοχές μιας εταιρείας που σχεδιάζει να αγοράσει την Trump Media and Technology Group, τη μητρική της Truth Social, έχουν εκτιναχθεί στα ύψη τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με την κατάταξη της Apple, το Truth Social ήταν η κορυφαία δωρεάν εφαρμογή στις ΗΠΑ το πρωί της Δευτέρας, ξεπερνώντας το παιδικό παιχνίδι «Talking Ben the Dog», την υπηρεσία steaming HBO Max, TikTok, YouTube, Instagram και Facebook.

Ο Τραμπ αποκλείστηκε από τις κορυφαίες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης μετά την εξέγερση του Καπιτωλίου στις 6 Ιανουαρίου πέρυσι που οι επικριτές τον κατηγόρησαν ότι υποκινούσε. Η απαγόρευση έχει εγείρει δύσκολα ερωτήματα σχετικά με την ελευθερία του λόγου σε μια βιομηχανία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που κυριαρχείται από μερικούς τεχνολογικούς γίγαντες - ένα θέμα που ο Τραμπ και τα συντηρητικά μέσα ενημέρωσης έχουν αναδείξει πολύ, για τους δικούς τους λόγους.

Οι Ρεπουμπλικάνοι έσπευσαν να χρησιμοποιήσουν την κυκλοφορία του Truth Social για να συγκεντρώσουν χρήματα για τις εκλογικές τους προσπάθειες.

«Μετά από έναν χρόνο φίμωσης από τους Φιλελεύθερους Τυράννους της Μεγάλης Τεχνολογίας: Ο Τραμπ επέστρεψε», έγραψε ο ηγέτης της μειοψηφίας της Βουλής των Ρεπουμπλικανών, Κέβιν Μακάρθι.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ