Έρρικα Μπρόγιερ: Η όμορφη ξανθιά γαλανομάτα του ελληνικού σινεμά

H Έρρικα Μπρόγιερ (1942 – 2020) με τη Ρένα Βλαχοπούλου στην ταινία «Η Παριζιάνα»
H Έρρικα Μπρόγιερ (1942 – 2020) με τη Ρένα Βλαχοπούλου στην ταινία «Η Παριζιάνα»

Η χορεύτρια, ηθοποιός και τραγουδίστρια Έρρικα Μπρόγιερ μεσουράνησε στο χώρο του ελληνικού κινηματογράφου, ως ντουέτο με την αδελφή της Μαργαρίτα, αλλά και αργότερα μόνη της.

Η Έρρικα Μπρόγιερ γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17 Νοεμβρίου 1942 από έλληνα πατέρα και μητέρα με καταγωγή από την Αυστρία. Παιδί του ηθοποιού Τέλη Ανθίδη (Αριστοτέλης Μαστραπάς το πραγματικό του ονοματεπώνυμο), τόσο η ίδια όσο και η αδελφή της Μαργαρίτα κράτησαν το επίθετο της μητέρας τους για την καλλιτεχνική τους καριέρα.

Το θρυλικό ντουέτο των Αδελφών Μπρόγιερ και σόλο καριέρα

Η Έρρικα Μπρόγιερ με την αδερφή της ΜαργαρίταΜεσουράνησε στο χώρο του ελληνικού κινηματογράφου, ως ντουέτο με την αδελφή της, αλλά και αργότερα μόνη της. Το 1961, οι δύο αδελφές έκαναν το ντεμπούτο τους ως δίδυμο στο τραγούδι και το χορό, ενώ μόλις ένα χρόνο αργότερα έκαναν την εμφάνισή τους στην ταινία «Όταν λείπει η γάτα» του Αλέκου Σακελλάριου.

Συμμετείχε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, όπως: «Τα 201 καναρίνια» (1964), «Ο Ανήφορος» (1964), «Ο Ανεμοστρόβιλος» (1964), «Η Παριζιάνα» (1969), «Πίσω μου σ' έχω σατανά» (1971), «Αγάπησα μια πολυθρόνα» (1971), «17 σφαίρες για έναν άγγελο, η αληθινή ιστορία της Ηρώς Κωνσταντοπούλου» (1981) και «Οι Απέναντι» (1981).

Ο γάμος με τον Κώστα Βουτσά

Στην ταινία «Τα 201 καναρίνια» γνωρίστηκε με τον ηθοποιό Κώστα Βουτσά. Έπειτα από δύο χρόνια παντρεύτηκαν και απέκτησαν την κόρη τους, Σάντρα. Ωστόσο, ο γάμος τους δεν κράτησε πολύ. Αργότερα ξαναπαντρεύτηκε με τον Γιάννη Μαρινάκη, με το οποίο έζησε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η Έρρικα Μπρόγιερ με τον Κώστα Βουτσά και την κόρη τους Σάντρα. Μαζί του ο Γιάννης Δαλιανίδης (αριστερά) και ο Φιλοποίμην Φίνος (δεξιά).Παρόλο που απείχε για περίπου δύο δεκαετίες από τη σκηνή, το 2019 η Έρρικα Μπρόγιερ επέστρεψε στο σανίδι και συμμετείχε στον θίασο που ανέβασε στο θέατρο «Μπρόντγουεϊ» της Αθήνας τη μουσική κωμωδία «Η Παριζιάνα», βασισμένη στην ομώνυμη ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη και τη μουσική του Μίμη Πλέσσα. Ωστόσο στις αρχές Δεκεμβρίου του 2019 αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την παράσταση λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Η Έρρικα Μπρόγιερ πέθανε στις 5 Νοεμβρίου 2020 στην Αθήνα, σε ηλικία 77 ετών, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ