Το Facebook αλλάζει όνομα και γίνεται «Meta»

To δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο αλλάζει όνομα και γίνεται Meta.

Η αλλαγή ονομασίας ανακοινώθηκε δια στόματος Μαρκ Ζούκερμπεργκ κατά τη διάρκεια συνεδρίου εικονικής πραγματικότητας. Σύμφωνα με το δίκτυο CNBC, η αλλαγή αντανακλά τις αυξανόμενες φιλοδοξίες της εταιρείας για δραστηριοποίηση πέρα ​​από τον τομέα των social media, στο metaverse, έναν νέο διαδικτυακό κόσμο, ο οποίος θα επιτρέπει στους χρήστες να συνυπάρχουν και να αλληλεπιδρούν σε εικονικούς χώρους μέσω της τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας.

«Όταν ξεκίνησα το Facebook, πληκτρολογούσαμε ως επί το πλείστον κείμενο σε ιστοσελίδες. Όταν αποκτήσαμε τηλέφωνα με κάμερες, το διαδίκτυο έγινε πιο οπτικό και κινητό. Καθώς οι συνδέσεις γίνονταν ταχύτερες, το βίντεο έγινε ένας πλουσιότερος τρόπος να μοιραζόμαστε εμπειρίες» δήλωσε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του, ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Πριν από μερικές ημέρες, η εταιρεία είχε ανακοινώσει τη δημιουργία 10.000 νέων θέσεων εργασίας στην Ε.Ε., μέσα στην επόμενη πενταετία, με στόχο την ανάπτυξη του «metaverse». Στόχος της είναι να προσελκύσει ταλαντούχους εργαζομένους για να συμβάλουν στην ανάπτυξη του φιλόδοξου νέου εγχειρήματος, που αφορά έναν νέο διαδικτυακό κόσμο, ο οποίος θα επιτρέπει στους χρήστες να συνυπάρχουν και να αλληλεπιδρούν σε εικονικούς χώρους μέσω της τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας.

Η φιλοδοξία του Facebook να δημιουργήσει ένα νέο εικονικό περιβάλλον χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες φανερώθηκε για πρώτη φορά σε ανακοίνωσή του τον Ιούλιο, όταν ανέφερε πως θα ξεκινήσει να εργάζεται στην εφαρμογή της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας στο πλαίσιο των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης. Τον Σεπτέμβριο, η εταιρεία γνωστοποίησε ότι, σε πρώτη φάση, σχεδιάζει να επενδύσει 50 εκατ. δολάρια για τη δημιουργία του «metaverse», με τον ιδρυτή της Μαρκ Ζούκερμπεργκ να χαρακτηρίζει την κίνηση εξαιρετικά σημαντική για το μέλλον της.

Σε κοινή δήλωσή τους, οι αντιπρόεδροι του τεχνολογικού κολοσσού Νικ Κλεγκ και Ξαβιέ Ολιβαν τόνισαν ότι το Facebook βρίσκεται στο ξεκίνημα της οικοδόμησης της επόμενης υπολογιστικής πλατφόρμας, η οποία θα προσφέρει εικονικές εμπειρίες αλληλεπίδρασης, με τη χρήση των τεχνολογιών της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας. Διευκρίνισαν ότι «καμία εταιρεία δεν θα έχει την ιδιοκτησία και δεν θα λειτουργεί μόνη της το “metaverse”», καθώς, ακριβώς όπως το ίδιο το Διαδίκτυο, βασικό χαρακτηριστικό της νέας πλατφόρμας θα είναι η ανοικτή αρχιτεκτονική και η διαλειτουργικότητά του.

Ηδη, σήμερα το Facebook λειτουργεί πιλοτικά μια νέα εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας, η οποία επιτρέπει σε χρήστες της συσκευής Oculus Quest 2 να πραγματοποιούν εικονικές συναντήσεις εξ αποστάσεως μέσω ψηφιακών αναπαραστάσεών τους.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ