Έξι ομογενείς νεκροί σε συγκρούσεις σε Μπουγάζ και Σαρτανά της Ανατολικής Ουκρανίας

Άλλοι τέσσερις ομογενείς έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις ενόπλων στο χωριό Μπουγάζ, κοντά στη Μαριούπολη, ανεβάζοντας στους έξι τον συνολικό αριθμό των νεκρών Ελλήνων, καθώς νωρίτερα άλλοι δύο ομογενείς σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν από αεροπορικό βομβαρδισμό στο χωριό Σαρτανά στο Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας. Μεταξύ των τραυματιών είναι και ένα παιδί.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε «βαθύτατη θλίψη» και «αποτροπιασμό» για τα δύο αιματηρά περιστατικά. Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο γενικός γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα Αντρέι Μασλόφ και τον κάλεσε αύριο στο υπουργείο Εξωτερικών. Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Δένδιας είχε θέσει μετ' επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της ελληνικής ομογένειας. Τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών ομογενών μας στην Ουκρανία εκφράζει ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Κατρούγκαλος, με ανάρτηση του στο twitter.

Από την πλευρά της η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα με ανακοίνωσή της εκφράζει την βαθιά θλίψη της για τον θάνατο και τον τραυματισμό Ελλήνων ομογενών στην περιοχή του Ντονμπάς και επισημαίνει ότι οι αεροπορικές δυνάμεις της Ρωσίας δεν επιχείρησαν σήμερα στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ