Έφυγε από την ζωή η γνωστή αγγλίδα ηθοποιός Νταϊάνα Ριγκ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών η αγγλίδα ηθοποιός Νταϊάνα Ριγκ, ύστερα από ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο. Έγινε γνωστή την δεκαετία του ’60 ως κατάσκοπος Έμα Πιλ στην τηλεοπτική σειρά «Οι Εκδικητές», ήταν το κορίτσι του Τζέιμς Μποντ στην ταινία «Τζέιμς Μποντ 007: Στην Υπηρεσία της Αυτού Μεγαλειότητας» και έπαιξε την Ολένα Τάιρελ στην δημοφιλή τηλεoπτική σειρά «Game of Thrones».

Γεννημένη στις 20 Ιουλίου του 1938 στο Ντονκάστερ του Δυτικού Γιορκσάιρ, η Νταϊάνα Ριγκ είχε μια μακρά και πολυποίκιλη καριέρα στον κόσμο του θεάματος, με πληθώρα ρόλων στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, οι οποίοι κυμαίνονταν από το δράμα μέχρι την ελαφρά κωμωδία.

Οι παλαιότεροι θα την θυμούνται ως την θελκτική κατασκόπο Έμα Πιλ, στην τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του ’60, «Οι Εκδικητές» («The Avengers»). Μαζί με τον συνεργάτη της, τον μυστικό πράκτορα Τζον Στιντ, τον οποίο υποδυόταν ο σπουδαίος άγγλος ηθοποιός Πάτρικ Μακνί, δημιούργησαν ένα από τα πιο εμβληματικά δίδυμα στην ιστορία της βρετανικής τηλέορασης.

Το 1969 υποδύθηκε το κορίτσι του Τζέιμς Μποντ στην ταινία «Τζέιμς Μποντ 007: Στην Υπηρεσία της Αυτού Μεγαλειότητας» («On Her Majesty's Secret Service») . Ήταν η μοναδική ταινία με «Τζέιμς Μποντ» τον αυστραλό ηθοποιό Τζορτζ Λάζενμπι και η Ριγκ ως κοντέσα Βανέσα ντι Βιτσέντσο, το μοναδικό κορίτσι του θρυλικού πράκτορα που ανέβηκε μαζί του τα σκαλιά της εκκλησίας.

Στο νεότερο κοινό έγινε γνωστή μέσω της συμμετοχής της στη δημοφιλή σειρά φαντασίας «Game of Thrones», στην οποία υποδύθηκε τον χαρακτήρα της Ολένα Τάιρελ σε διάφορα επεισόδια πέντε τηλεοπτικών σεζόν.

Η Νταϊάνα Ριγκ παντρεύτηκε δύο φορές και από τον δεύτερο γάμο της απέκτησε μια κόρη, την ηθοποιό Ρέιτσελ Στέρλινγκ.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ