Έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό ο Δημήτρης Κρεμαστινός

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 78 ετών ο καθηγητής Καρδιολογίας και πρώην υπουργός Υγείας, Δημήτρης Κρεμαστινός.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» από τις 26 Μαρτίου ενώ είχε γίνει γνωστό πως η κατάσταση της υγείας του ήταν σοβαρή και είχε κριθεί απαραίτητη η διασωλήνωσή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του πρώην βουλευτού του Κινήματος Αλλαγής επιβεβαίωσε μέσω Twitter και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, Καθηγητής Ιατρικής και τ. Υπουργός Υγείας, υπηρέτησε το χώρο της Υγείας με αξιοπρέπεια και αίσθημα ευθύνης. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και στο ΚΙΝΑΛ» έγραψε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Ο πρώην υπουργός είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό και είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο, αρχικά στο ΝΙΜΙΤΣ και στη συνέχεια στον «Ευαγγελισμό» όπου νοσηλεύθηκε στη ΜΕΘ.

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Κρεμαστινός

Γεννήθηκε την 1η Μαΐου του 1942 στη Χάλκη Δωδεκανήσου και μεγάλωσε στον Αρχάγγελο Ρόδου. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και με υποτροφία σύγχρονη Καρδιολογία στο Λονδίνο.

Ακολούθησε ακαδημαϊκή σταδιοδρομία. Ως πανεπιστημιακός γιατρός δημιούργησε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Εμφράγματος και Στεφανιαίας Νόσου.

Ανήλθε όλες τις βαθμίδες της πανεπιστημιακής ιεραρχίας με συνεχές ερευνητικό και διδακτικό έργο επί 35 χρόνια. Μετά το τέλος της υπουργικής του θητείας επέστρεψε κανονικά στο Πανεπιστήμιο. Υπήρξε διευθυντής στις μεγαλύτερες Καρδιολογικές Κλινικές της χώρας (Νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς", Β' Καρδιολογική Κλινική "Ωνασείου") ενώ εκ του μηδενός δημιούργησε την Β' Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου "Αττικόν", της οποίας υπήρξε ο πρώτος διευθυντής.

O Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός διετέλεσε υπουργός σε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Δωδεκανήσου με το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Επίσης, ομότιμος καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, εκλεγμένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, διευθυντής Καρδιολογικών Κλινικών σε μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής.

Το 1993 ορκίσθηκε εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Υγείας, Πρόνοιας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων ύστερα από πρόταση του τότε πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, του οποίου υπήρξε προσωπικός ιατρός.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ