Champions League: Η Μπάγερν διέσυρε την Μπαρτσελόνα με 8-2

Σε μία από τις πιο «μαύρες σελίδες» της ιστορίας της υποχρέωσε την Μπαρτσελόνα η Μπάγερν, το βράδυ της Παρασκευής (14/08).

Οι «Βαυαροί» ταπείνωσαν με 8-2 την... παρέα του Λιονέλ Μέσι στον τρίτο χρονικά προημιτελικό του Final-8 του Champions League κι απέδειξαν με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Για πρώτη φορά στα χρονικά του συλλόγου η Μπαρτσελόνα δέχτηκε 4 γκολ σε ένα ημίχρονο. Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο τετράλεπτο ο Μίλερ άνοιξε το σκορ για την Μπάγερν, ενώ στο 7 ήρθε το 1-1 με το αυτογκόλ του Αλάμπα.

Στο 22ο λεπτό ο Γκνάμπρι έδωσε στον Πέρισιτς κι ο Κροάτης με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους πρωταθλητές Γερμανίας.

Πέντε λεπτά μετά ο Γκνάμπρι «έγραψε» τιο 3-1 και στο 31 ο Μίλερ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 4-1.

Ελπίδες στην Μπαρτσελόνα έδωσε ο Σουάρες στο 57, αλλά όλα τελείωσαν στο 63 με το 5-2 από τον Κίμιχ. Η Μπάγερν δε σταμάτησε εκεί και στο 82 με τον Λεβαντόφσκι έκανε το 6-2, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε με δύο προσωπικά γκολ ο δανεικός στην Μπάγερν από την Μπαρτσελόνα, Φελίπε Κουτίνιο (86 και 89).

Η Μπάγερν περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στον ημιτελικό, που θα προκύψει από τη σημερινή (15/08) τελευταία αναμέτρηση των προημιτελικών, ανάμεσα στην Μάντσεστερ Σίτι και στη Λιόν.

Είχε να δεχτεί 8 γκολ από το 1946

Η διάσημη ισπανική ομάδα, που έχει στια τάξεις της τον κορυφαίο παίκτη του κόσμου, Λιονέλ Μέσι κι άλλα σπουδαία ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, δέχτηκε 8 τέρματα, κάτι που είχε να συμβεί εδώ και 74 χρόνια και συγκεκριμένα το 1946.

Ο διασυρμός στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας δεν ήταν ο βαρύτερος στα χρονικά του συλλόγου από την Καταλωνία. Στις 21 Απρίλίου 1946 η Μπαρτσελόνα είχε ηττηθεί 8-0 από την Σεβίλη για το Κύπελλο Ισπανίας.

Η πιο βαριά ήττα των «μπλαουγκράνα», πάντως, ήταν το 12-1 από την Αθλέτικ Μπιλμπάο στις 8 Φεβρουαρίου του 1931, ενώ έχει χάσει δύο φορες με σκορ 11-1 από τη Σεβίλη (29/9/1940) και από τη Ρεάλ Μαδρίτης (13/6/1943).

Επίσης, τα τέσσερα γκολ που δέχτηκε η Μπαρτσελόνα στο πρώτο ημίχρονο ήταν τα περισσότερα σε ευρωπαϊκό ματς για τους Καταλανούς.

Για δεύτερη φορά στην ιστορία τους δέχονται 4 γκολ στο πρώτο 45λεπτο, μόνο που η πρώτη ήταν εντός των συνόρων και συγκεκριμένα στις 13 Φεβρουαρίου 1994 στο “Ρομαρέδα”, όταν βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 4-1 από την Μάλαγα (τελικό 6-3).

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ