Θέμης Μάνεσης

Θέμης Μάνεσης (1945 – 2017)
Θέμης Μάνεσης (1945 – 2017)

Ο Θέμης Μάνεσης ήταν έλληνας ηθοποιός, που διακρίθηκε κυρίως σε κωμικούς ρόλους στην τηλεόραση και τις βιντεοκασέτες της δεκαετίας του ‘80.

Γεννημένος το 1945, έγινε ευρύτερα γνωστός το 1982 από τη δραματική ταινία του Ντίμη Δαδήρα «Φυλακές Ανηλίκων», στην οποία υποδυόταν ένα νεαρό μηχανόβιο, που συλλαμβάνεται για ληστεία και καταδικάζεται σε φυλάκιση στον Κορυδαλλό.

Το 1989 ξεχώρισε στο ρόλο του νταλικιέρη στη σειρά του Mega «Οι αυθαίρετοι», ένα από τα πρώτα σήριαλ της ιδιωτικής τηλεόρασης. Το 2014 συμμετείχε στην κωμική σειρά του Alpha «Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα».

Ο Θέμης Μάνεσης πέθανε στις 22 Φεβρουαρίου 2017 σε κλινική της Αθήνας, όπου νοσηλευόταν με καρδιολογικά προβλήματα.

Φιλμογραφία

  • Οι αμαρτωλοί (1971)
  • Παραγγελιά! (1980)
  • Ξεβράκωτος Ρωμιός (1980)
  • Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι (1980)
  • Οι απέναντι (1981)
  • Φυλακές ανηλίκων (1982)
  • Φυλακές ανηλίκων Νο2 (1984)
  • Η γυναικάρα απ' το Κιλκίς (1985)
  • Θεόφιλος (1987)
  • Κόκκινος δράκος (1998)

Τηλεοπτικές σειρές

  • Ο δρόμος (1977, ΥΕΝΕΔ)
  • Τα παλιόπαιδα τ' ατίθασα (1980, ΕΡΤ)
  • Μοναστηράκι (1981, ΕΡΤ)
  • Ορκιστείτε παρακαλώ (1982, ΥΕΝΕΔ)
  • Αληθινές ιστορίες (1984, ΕΡΤ)
  • The first Olympics: Athens 1896 (1984, NBC)
  • Παραμύθια πίσω από τα κάγκελα (1984, ΕΡΤ2)
  • Η κυρία μας (1987, ΕΡΤ)
  • Οι αυθαίρετοι (1989, Mega)
  • Θεόφιλος (1989, ΕΤ1)
  • Ελλάς μπορείς, μπορείς να προκριθείς (1991, Mega)
  • Γίγας μοτέλ (1993, Mega)
  • Τμήμα ηθών: Ντουέτο (1993, ΑΝΤ1)
  • Dr Τζούλια και Ms Χάιδω (1994, Star)
  • Τμήμα ηθών: Κατά λάθος (1994, ΑΝΤ1)
  • Τμήμα ηθών: Στον Παράδεισο χωρίς επιστροφή (1994, ΑΝΤ1)
  • Έναν ελληνικό (1995, ΑΝΤ1)
  • Δυο ξένοι (1997, Mega)
  • Οικογένεια Καράμπελα (2001, ΑΝΤ1)
  • Η απλή μέθοδος των τριών (2004, Mega)
  • Ήρθε κι έδεσε (2006, Mega)
  • Ο πόλεμος των άστρων: Ταυρομαχίες (2010, ΑΝΤ1)
  • Η γενιά των 592€ (2010, Mega)
  • Μην αρχίζεις τη μουρμούρα (2013, Alpha)

Βιντεοταινίες

  • Η γυναικάρα με τα πράσινα (1985)
  • Μια Μαρία... σε τιμή ευκαιρίας (1985)
  • Αναρχικές καλόγριες (1986)
  • Κερατάς και.... δαρμένος (1986)
  • Ο παπαφαγάνας (1986)
  • Πολιτσμάνα του σαματά η μάνα (1986)
  • Άμεση δράση παπάδων (1987)
  • Οι εγκέφαλοι (1987)
  • Θηλυκός Ράμπο (1987)
  • Ο κρεββατοκυνηγός (1987)
  • Πράσινα μπλε και κόκκινα καρύδια (1987)
  • Πρωτάρη μου... ας πρόσεχες (1987)
  • Σ' αγαπάω στο τιμόνι που κρατάω (1987)
  • Χασάπης μόρτης και αλανιάρης (1987)
  • Η μεγάλη των γάτων σχολή (1988)
  • Άι λαβ-γιού Μήτσο (1988)
  • Μας φάγανε οι τρέλες στις Σεϋχέλλες (1988)
  • Οι κοριοί... του Τρόμπα (1988)
  • Άρπαξε να φας... κλέψε νά χεις (1989)
  • Ένας τίμιος απατεώνας (1989)
  • Ο τελευταίος πειρασμός του Μήτσου (1989)
  • Ένας κλέφτης με φιλότιμο (1990)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 3 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ