Ζιλιέτ Μπενζονί

Ζιλιέτ Μπενζονί (1920 – 2016)
Ζιλιέτ Μπενζονί (1920 – 2016)

Γαλλίδα συγγραφέας ιστορικών και ρομαντικών μυθιστορημάτων. Bιβλία της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες κι έχουν μεταφερθεί στην τηλεόραση.

Η Αντρέ Μαργκερίτ Ζιλιέτ Μανζέν, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 1920 στο Παρίσι. Ξεκίνησε την καριέρα της ως δημοσιογράφος, αλλά από τη δεκαετία του '60 αφοσιώθηκε στη συγγραφή ιστορικών μυθιστορημάτων, αρχικά με τη σειρά «Κατρίν» (έξι βιβλία) και κατόπιν με τις σειρές «Φλορεντίν» (πέντε βιβλία), «Μαριάν» (πέντε βιβλία) και «Το ζαφείρι της Βαρσοβίας» (δώδεκα βιβλία).

Τα αγαπημένα θέματά της ήταν η ιταλική Αναγέννηση, οι Σταυροφορίες και ο Εκατονταετής Πόλεμος. Στα μυθιστορήματά της η πραγματική ιστορία διαπλεκόταν με ιστορίες πάθους και έρωτα. Η ίδια βασιζόταν πάντα σε ιστορικές μελέτες για να γράψει τα βιβλία της. Έχοντας σπουδάσει μεσαιωνική ιστορία, έγραψε και ιστορικές μελέτες, όπως «Το ρομάντζο των πύργων της Γαλλίας» και «Οι γυναίκες του 17ου αιώνα».

Το τελευταίο της μυθιστόρημα, με τον τίτλο «Καράτια για την Άβα;» κυκλοφόρησε στις αρχές του 2016. Στα ελληνικά κυκλοφορεί το μυθιστόρημά της «Το μπλε αστέρι (L’ Etoile Bleue), το πρώτο της σειράς «Το ζαφείρι της Βαρσοβίας», από τις εκδόσεος «Σύγχρονοι Ορίζοντες».

Η Ζιλιέτ Μπενζονί πέθανε στις 7 Φεβρουαρίου 2016 στο Παρίσι, σε ηλικία 95 ετών.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 3 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ