Πετούνια Πιγκ

Φιγούρα των κινουμένων σχεδίων από τις δημοφιλείς σειρές της Warner «Looney Tunes» και «Merrie Melodies». Είναι η αιώνια φιλενάδα μιας από τις διασημότητες των κινουμένων σχεδίων, του Πόρκι Πιγκ.

Η Πετούνια Πιγκ (Petunia Pig) είναι μία χαριτωμένη ανθρωπόμορφη γουρουνίτσα, δημιουργία του αμερικανού κομίστα και σκηνοθέτη Φρανκ Τάσλιν (1913 - 1972). Είναι ολόιδια με τον Πόρκι, μόνο που φορά φουστάνι κι έχει μαύρα μαλλιά.

Πρωτοεμφανίσθηκε στις 3 Απριλίου 1937 στην ταινία του «Porky’s Romance», που είναι μια παρωδία της ταινίας του Ντίσνεϊ «Mickey’s Nightmare». Στην ταινία του Ντίσνεϊ, παραγωγής 1932, ο Μίκι παντρεύεται την αιώνια φιλενάδα του Μίνι. Στην ταινία του Τάσλιν, όμως, η γαμήλια πρόταση του Πόρκι προς την Πετούνια αντιμετωπίζεται με ειρωνικά χαχανητά από μέρους της.

Η Πετούνια έφθασε στο απόγειο της δόξας της το 1939, όταν πήρε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία του Μπομπ Κλάμπετ «Naughty Neighbors», μια εκδοχή της ιστορίας του «Ρωμαίου και της Ιουλιέτας», που έκανε πρεμιέρα στις 4 Νοεμβρίου εκείνου του χρόνου.

Γρήγορα, όμως, η καριέρα της πήρε την κατιούσα, ακολουθώντας την πορεία του Πόρκι, που υποσκελίστηκε σε δημοφιλία από τον Ντάφι Ντακ και τον Μπαγκς Μπάνι στις αρχές της δεκαετίας του ‘40. Όχι μόνο υποβιβάστηκε παίζοντας δεύτερους ρόλους, αλλά σήμερα είναι σχεδόν εξαφανισμένη από τον κόσμο των κινουμένων σχεδίων.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ