Η ιστορία της Ρεν

Η Ρεν είναι ποδοσφαιρική ομάδα που εδρεύει στην ομώνυμη πόλη της βορειοδυτικής Γαλλίας με πληθυσμό 750.000 κατοίκων. Η Ρεν είναι η πρωτεύουσα της Βρετάνης, μιας περιοχής με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Οι κάτοικοί της συχνά υπερηφανεύονται για την κέλτικη καταγωγή τους και συχνά το δείχνουν με διάφορους τρόπους στις εξέδρες του «Ροαζόν Παρκ», του γηπέδου της Ρεν χωρητικότητας 30.000 θεατών.

Η επίσημη ονομασία της ομάδας είναι Stade Rennais Football Club (Ποδοσφαιρικός Σύλλογος του Σταδίου της Ρεν). Στην υπερεκατονταετή ιστορία της έχει κατακτήσει μόνο τρία Κύπελλα Γαλλίας (1965, 1971, 2019), παρότι από το 1998 ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Φρανσουά Πινό, που φιγουράρει στη λίστα του περιοδικού Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Η Ρεν ιδρύθηκε στις 10 Μαρτίου 1901 από μια ομάδα πρώην μαθητών και αποτέλεσε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου της Γαλλίας τη δεκαετία του 1930.

Τα χρώματα της Ρεν είναι το κόκκινο και το μαύρο και στο έμβλημά της ξεχωρίζουν οι δύο ερμίνες (σαρκοφάγα θηλαστικά, γνωστά για την ακριβή γούνα τους). Είναι γνωστή για την παραγωγή ταλαντούχων ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται ή αγωνίστηκαν σε μεγάλους συλλόγους της Ευρώπης, όπως οι Ουσμάν Ντεμπελέ, Γιασίν Μπραχιμί, Εντουάρντο Καμαβινγκά, Γιοάν Γκουρκίφ, Γιαν Εμβιλά, Αμπντουλαγιέ Ντουκουρέ, Σιλβέν Βιλτόρ και Αμπντουλαγιέ Ντιαλό.

Η Ρεν με ομάδες από την Ελλάδα

Ημερομηνία Αγώνας Σκορ Διοργάνωση Φάση
14/12/2005 ΠΑΟΚ – Ρεν 5-1 Κύπελλο ΟΥΕΦΑ Γύρος Ομίλων
26/10/2023 Παναθηναϊκός – Ρεν 1-2 Γιουρόπα Λιγκ Γύρος Ομίλων
9/11/2023 Ρεν – Παναθηναϊκός 3-1 Γιουρόπα Λιγκ Γύρος Ομίλων

Η Ρεν με ομάδες από την Κύπρο

Ημερομηνία Αγώνας Σκορ Διοργάνωση Φάση
8/9/2022 ΑΕΚ Λάρνακας – Ρεν 1-2 Γιουρόπα Λιγκ Γύρος Ομίλων
3/11/2022 Ρεν – ΑΕΚ Λάρνακας 1-1 Γιουρόπα Λιγκ Γύρος Ομίλων

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ