Η ιστορία του Bubble Tea

To Bubble Tea είναι ένα κρύο ρόφημα με βάση το τσάι και χώρα προέλευσης την Ταϊβάν. Είναι γνωστό και με τις ονομασίες Bora Tea και Pearl Milk Tea. Στην Ελλάδα άρχισε να γίνεται γνωστό στις αρχές της δεύτερης δεκαετίας του τρέχοντος αιώνα.

Το Bubble Tea πρωτοεμφανίστηκε στην πόλη Ταϊχούνγκ της κεντρικής Ταϊβάν τη δεκαετία του 1980 και δημιουργός του θεωρείται ο Λιου Χαν Τσιέχ, που θέλησε να παρουσιάσει κάτι νέο στους πελάτες του σε σχέση με το παραδοσιακό τσάι. Η συνταγή του Λιου περιλαμβάνει πράσινο ή μαύρο τσάι, γάλα και μαύρες πέρλες από ταπιόκα, ένα άμυλο που εξάγεται από τη ρίζα του φυτού κασάβα. Την πατρότητα της συνταγής διεκδικεί και ο Του Τσονγκ Χε από την πόλη Ταϊνάν της νότιας Ταϊβάν. Ισχυρίζεται ότι σέρβιρε για πρώτη φορά Bubble Tea το 1986.

Όποιος και να ‘ναι ο δημιουργός του, το Bubble Tea έγινε γρήγορα το αγαπημένο ρόφημα των φοιτητών, οι οποίοι το διέδωσαν και στο υπόλοιπο νησί. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 άρχισε να γίνεται γνωστό και στις γειτονικές χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας και σήμερα είναι ένα από τα δημοφιλέστερα ροφήματα στην Ιαπωνία, τη Σιγκαπούρη και τη Νότια Κορέα.

Μέσω των σόσιαλ μίντια το Bubble Tea γνώρισε παγκόσμια διάδοση και σήμερα μπορεί πλέον να το απολαύσει κάποιος σε κάθε σημείο του πλανήτη.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ