Τα γεγονότα με το μεγαλύτερο στοιχηματικό ενδιαφέρον όλων των εποχών

ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Ο σημαντικότερος ίσως λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι ασχολούνται με το στοίχημα είναι το κέρδος, σε συνδυασμό με το συναίσθημα που προκαλεί η νίκη. Ειδικά το τελευταίο μπορεί να προκληθεί από λίγες «ασχολίες» στην ζωή του ανθρώπου.

Ανά περιόδους έχουμε ακούσει για γεγονότα, αθλητικά ή μη, που συγκέντρωσαν τεράστιο στοιχηματικό ενδιαφέρον. Σε αυτό το άρθρο θα διαβάσουμε περιστατικά που έμειναν στην ιστορία λόγω του τεράστιου στοιχηματικού ενδιαφέροντος που συγκέντρωσαν. Θα δούμε επίσης και περιπτώσεις παικτών που κόντρα σε όλα τα προγνωστικά κατάφεραν να αναδειχθούν νικητές και να «κερδίσουν» τον bookmaker. Είτε μιλάμε για online στοίχημα, είτε για επίγειο.

Εν αρχή ην… η Λέστερ

Υπήρξε μία εσωτερική διαμάχη για το ποιο στοιχηματικό «θαύμα» θα έμπαινε πρώτο στη λίστα μας. Εν τέλει, η Λέστερ νίκησε σε αυτή τη διαμάχη και ξεκινάμε με τις «αλεπούδες». Κανένας δεν περίμενε αυτό που θα συνέβαινε τη σεζόν 2015/16 στην Πρέμιερ Λιγκ. Μπορούσε να συμβεί μόνο στην Αγγλία -εδώ που τα λέμε- κάτι τέτοιο και γι’ αυτό θεωρείται και το κορυφαίο πρωτάθλημα στον πλανήτη.

Τα νούμερα δεν λένε ποτέ ψέματα οπότε ας ξεκινήσουμε με το εξής: ????25 εκατομμύρια λίρες ήταν οι απώλειες των στοιχηματικών εξαιτίας της Λέστερ. Στο ξεκίνημα της σεζόν η ομάδα του Ρανιέρι είχε απόδοση 5000 προς 1 για να κατακτήσει τον τίτλο. Λογική απόδοση αν σκεφτεί κανείς πως ήταν ένα από τα φαβορί για υποβιβασμό! Εκτός αυτού, ο Ιταλός τεχνικός ήταν το νούμερο ένα φαβορί για να γίνει ο πρώτος προπονητής που θα απολυθεί εκείνη τη σεζόν στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Η Ladbrokes δέχτηκε 57 στοιχήματα σε απόδοση 5000 προς 1 για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τη Λέστερ και από αυτά, τα 36 έγιναν cash out.

Οι υπόλοιποι 21… πιστοί επιβραβεύτηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με το μεγαλύτερο στοίχημα να πληρώνεται στις 100.000 λίρες. Οι bookmakers επέμειναν τόσο πολύ στη μη κατάκτηση του πρωταθλήματος από τη Λέστερ και το πλήρωσαν ακριβά. Υπάρχει περιστατικό όπου ένας παίκτης από το Warwickshire με ένα στοίχημα 50 λιρών κέρδισε 72.000 λίρες λίγες εβδομάδες πριν την ολοκλήρωση της σεζόν και αυτό προήλθε από cash out. Εάν κρατούσε το στοίχημά του έως το τέλος θα κέρδιζε 178.000 λίρες.

Αγγλία κόντρα σε όλους

Ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα που συγκεντρώνουν το στοιχηματικό ενδιαφέρον των παικτών είναι το κρίκετ. Μπορεί στην Ελλάδα να μην είναι δημοφιλές, όμως είναι ένα σπορ που συγκαταλέγεται στα πέντε πιο δημοφιλή του πλανήτη.

Αυτό που συνέβη το 1981 ξεπερνά κάθε φαντασία. Η Αγγλία κλήθηκε να αντιμετωπίσει την πανίσχυρη Αυστραλία. Λίγο πριν τη λήξη του αγώνα τα «λιοντάρια» βρίσκονταν πίσω στο σκορ και οι bookmakers έδιναν απόδοση 500 προς 1 για να κάνουν την ανατροπή. Να σημειώσουμε ότι μέχρι τότε καμία ομάδα (στην ιστορία του αθλήματος) δεν είχε καταφέρει να φτάσει σε ανατροπή ούσα τόσο πίσω στο σκορ.

Ο θρύλος του αθλήματος Ντένις Λίλι στοιχημάτισε για… πλάκα δύο στοιχήματα, ένα των δέκα και ένα των πέντε λιρών ότι η Αυστραλία θα έχανε το παιχνίδι. Εν τέλει, η ανατροπή αυτή έγινε πραγματικότητα με τον Λίλι να κερδίζει ένα τεράστιο ποσό και τους Άγγλους να γράφουν ιστορία.

Η τρέλα του Μαρτίου

Η τρέλα του Μαρτίου ή όπως είναι ευρύτερα γνωστό το «March Madness» συγκεντρώνει κάθε χρόνο εκατομμύρια στοιχηματικά βλέμματα. Το κολεγιακό πρωτάθλημα είναι αρκετά δημοφιλές τόσο αθλητικά όσο και στοιχηματικά. Μέσα σε ένα μήνα διεξάγονται 67 αναμετρήσεις. Σύμφωνα με την AGA (American Gaming Association), περισσότεροι από 47 εκατομμύρια παίκτες ποντάρουν στο συγκεκριμένο τουρνουά με τον συνολικό τζίρο να ξεπερνά τα 8,5 δις δολάρια!

Το «March Madness» μπορεί να μην διαθέτει μονάχα ένα παιχνίδι που να συγκεντρώνει τα βλέμματα των παικτών, όπως ο τελικός του Super Bowl. Ωστόσο, συγκεντρωτικά, το τουρνουά έχει το διπλάσιο ποσό πονταρισμάτων απ’ ότι ο τελικός του αμερικάνικου football.

Πυγμαχία ίσον χρήμα

Μπορεί η επαγγελματική πυγμαχία να έχει χάσει αρκετή από τη δόξα που είχε τις περασμένες δεκαετίες, όμως συνεχίζει να συγκεντρώνει στοιχηματικά το ενδιαφέρον των παικτών. Κάθε φορά που διοργανώνεται μία αναμέτρηση με κορυφαία ονόματα όπως αυτά των Φλόιντ Μεϊγουέδερ, Κόνορ ΜακΓκρέγκορ, Μάνι Πακιάο το στοιχηματικό κοινό σπεύδει να στοιχηματίσει τεράστια ποσά.

Πριν από μερικούς μήνες, στον τελευταίο αγώνα του Μεϊγουέδερ στο Λας Βέγκας, πονταρίστηκαν περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που αποτελεί το μεγαλύτερο για ένα μόνο παιχνίδι στις ΗΠΑ. Υπήρχαν μάλιστα στοιχήματα που από μόνα τους ξεπερνούσαν το ένα εκατομμύριο δολάρια και αυτό δείχνει τη δυναμική που διατηρεί η πυγμαχία ακόμα ως σπορ.

Ο Πλανητάρχης και το στοίχημα

Δεν θα μπορούσαμε να κλείσουμε αυτό το άρθρο με κάτι διαφορετικό από τις αμερικανικές εκλογές. Οι τελευταίες εκλογές στις οποίες αναδείχθηκε νικητής ο Τζο Μπάιντεν ήταν αυτές με τον πιο έντονο στοιχηματισμό στην ιστορία των ΗΠΑ.

Οι παίκτες του στοιχήματος, όχι μόνο στην Αμερική, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, ήταν πεπεισμένοι πως ο Μπάιντεν θα αναδεικνυόταν νικητής και συνολικά περισσότερα από ένα δις δολάρια παίχτηκαν σε αυτό το γεγονός. Αυτός ο τζίρος ήταν διπλάσιος από τον αντίστοιχο των αμέσως προηγούμενων εκλογών (2016).

Σε ποιο συμπέρασμα μπορεί να καταλήξει κάποιος έχοντας διαβάσει το άρθρο αυτό;

Πως για να κινήσει μια διοργάνωση ή ένα γεγονός το στοιχηματισμό ενδιαφέρον των παικτών, δεν χρειάζεται να αφορά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ή Παγκόσμιο Κύπελλο. Κάποια γεγονότα είναι διαχρονικά, αντέχοντας στον χρόνο και τοποθετούνται πολύ ψηλά στη λίστα προτίμησης των παικτών. Γεγονός που και οι ίδιες οι στοιχηματικές επιβεβαιώνουν…

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ