Η Παρέλαση των Σοφών Μάγων

Η Παρέλαση των Σοφών Μάγων («Cabalgata de los Reyes Magos) είναι ένας από τους δημοφιλέστερους εορτασμούς στην Ισπανία που προσελκύει χιλιάδες τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο.

Διεξάγεται κάθε χρόνο την Παραμονή των Θεοφανίων, τα οποία στη Δυτική Χριστιανοσύνη είναι περισσότερο συνδεδεμένα με τον εορτασμό των Τριών Μάγων, του Βαλτάσαρ, του Μελχιώρ και του Γασπάρ, που οδηγημένοι από αστέρα προσήλθαν στην Βηθλεέμ για να προσκυνήσουν τον νεογέννητο Ιησού Χριστό.

Η πομπή ξεκινά στις 6 το απόγευμα και διέρχεται από τους κεντρικούς δρόμους της Μαδρίτης αλλά και όσων ισπανικών πόλεων διοργανώνουν το δρώμενο. Η παρέλαση των Σοφών Μάγων, που πρωτοεμφανίστηκε το 1885, με την πάροδο του χρόνου απέκτησε έντονα κοσμικό χαρακτήρα και σήμερα θυμίζει περισσότερο καρναβαλική εκδήλωση. Οι Τρεις Μάγοι, βρίσκονται στο επίκεντρο της πομπής. Καβάλα σε άλογα ή καμήλες χαιρετούν τους παρευρισκόμενους και προσφέρουν (πετούν για την ακρίβεια) γλυκίσματα στα παιδιά, αντί για χρυσό, σμύρνα και λιβάνι, όπως ορίζει η ευαγγελική διήγηση.

Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα αγαπητή στα ισπανόπουλα, καθώς αργά το βράδυ θα λάβουν τα δώρα της χρόνιας. Κάθε παιδί εναποθέτει το παπούτσι του σ’ένα ευκρινές σημείο του σπιτιού του, ώστε να τό δουν οι Μάγοι. Συχνά αφήνουν μέσα του ένα γλύκισμα ή λίγο άχυρο για τα ζώα των Μάγων. Το επόμενο πρωί τα παιδιά θα ανακαλύψουν γεμάτα χαρά, ότι τα ζώα έφαγαν το άχυρο, οι Μάγοι τσιμπολόγησαν το γλυκό και τα δώρα τους βρίσκονται δίπλα στο παπούτσι τους.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ