Ημέρα Δράσης για τη Στέγαση

Η Ημέρα Δράσης για τη Στέγαση (Housing Action Day) διοργανώνεται κάθε χρόνο με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για το δικαίωμα στη Στέγαση και την Πόλη (European Action Coalition for the Right to Housing and the City), που συσπειρώνει 31 οργανώσεις από 19 χώρες της Ευρώπης. Η φετινή εκδήλωση πραγματοποιείται το διήμερο 26-26 Μαρτίου με σύνθημα «Στέγη για το Λαό και όχι για το Κέρδος».

Εκατομμύρια άνθρωποι στεγάζονται κάτω από ανεπαρκή στέγη στην Ευρώπη. Άλλοι είναι άστεγοι και άλλοι απειλούνται με πλειστηριασμούς και εξώσεις. Η κρίση στην πρόσβαση αξιοπρεπούς, κατάλληλης και προσιτής στέγης βαθαίνει, καθώς οι καλπάζουσες τιμές της ενέργειας έχουν προστεθεί στις ήδη διαρκώς αυξανόμενες τιμές των ενοικίων, και τις διαρκώς αυξανόμενες τιμές στην αγορά κατοικίας σε ολόκληρη την Ευρώπη χωρίς καμιά εξαίρεση. Ακόμη και όσοι έχουν στέγη, είτε ιδιόκτητη είτε όχι, ξοδεύουν περισσότερα από τα μισά τους έσοδα σε αυτή.

Μέλη της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για το δικαίωμα στη Στέγαση και την Πόλη είναι η οργάνωση «Πλειστηριασμοί ΣΤΟΠ» από ελλαδικής πλευράς και από κυπριακής το Δίκτυο Δράσης για τη Στέγη και την Πόλη και Κίνημα ενάντια στις Εκποιήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 3 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ