Πρωταθλήτρια Ισπανίας η Ρεάλ Μαδρίτης

Το 34ο πρωτάθλημα της Ιστορίας της πανηγυρίζει από το βράδυ της Πέμπτης η Ρεάλ Μαδρίτης, που με τη νίκη επί της Βιγιαρεάλ με 2-1 στο «Αλφρέδο ντι Στέφανο» εξασφάλισε μαθηματικά τον τίτλο, μία αγωνιστική πριν από το φινάλε της LaLiga.

Οι «μερένγκες» αύξησαν στο +7 τη διαφορά τους από την Μπαρτσελόνα, που την ίδια ώρα γνώριζε ήττα-σοκ με 1-2 από την Οσασούνα στο «Καμπ Νου», διαφορά η οποία είναι αδύνατο να καλυφθεί με μόλις μία αγωνιστική που απομένει.

Η Ρεάλ επιστρέφει στην κορυφή μετά το 2017 και την κυριαρχία της «Μπαρτσα» την τελευταία διετία με ισάριθμους τίτλους. Η «βασίλισσα» με την αποψινή συμπλήρωσαν 11 συνεχείς νίκες μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος.

«Κλειδί» για να φτάσει η Ρεάλ και πάλι στην κορυφή της LaLiga ήταν αναμφισβήτητα η «γρανιτένια» άμυνά της. Έγινε ακόμα καλύτερη μετά τη διακοπή του κορονοϊού, αφού δέχθηκε μόλις 4 γκολ σε 10 αναμετρήσεις και κατέβασε... ρολά στο τέρμα της σε 5 διαδοχικές, ρεκόρ που πέτυχε για πρώτη φορά από το 2008.

«Ξέρω ότι όλοι πανηγυρίζουν στα σπίτια τους»

Ενα από τα καλύτερα βράδια της ζωής του, δήλωσε ότι πέρασε χθες ο Γάλλος προπονητής της Ρεάλ, Ζινεντίν Ζιντάν.

«Αυτό που έχουν πετύχει οι παίκτες είναι απίστευτο. Δεν έχω λόγια, είμαι πολύ φορτισμένος. Το Champions League είναι το Champions League, αλλά η κατάκτηση της La Liga με κάνει πιο ευτυχισμένο, γιατί το πρωτάθλημα είναι τα... πάντα. Ήμασταν οι καλύτεροι γιατί συγκεντρώσαμε τους περισσότερους πόντους και αυτό είναι το μόνο που πρέπει να πω. Για μένα είναι μία από τις καλύτερες μέρες μου ως επαγγελματίας» τόνισε ο Ζιζου και αναφερόμενος στην απουσία των φιλάθλων είπε: «Είναι περίεργο για όλους, θα θέλαμε να είμαστε μαζί τους αλλά δεν γίνεται. Ξέρω ότι όλοι πανηγυρίζουν στα σπίτια τους».

«Ο Ζιντάν ήταν το... κλειδί για την επιτυχία μας»

Από τη μεριά του ο... σκόρερ Σέρχιο Ράμος αποκάλυψε ότι θα μείνει στη Ρεάλ πολλά χρόνια, ενώ τόνισε ότι ο Ζιντάν ήταν το μυστικό της επιτυχίας! «Ο Ζιντάν ήταν το... κλειδί για την επιτυχία μας, ο... καπετάνιος του πλοίου και μας οδήγησε σωστά από την αρχή της σεζόν. Πάντα νιώθουμε ότι ο Ζιζού μας προστατεύει, πιστεύει σε εμάς. Είναι ένας μοναδικός προπονητής». Οσον αφορά την επέκταση του συμβολαίου του ο Ράμος είπε: «Θα μείνω εδώ για πολλά χρόνια, όπως θέλει ο πρόεδρος. Θέλω να κλείσω την καριέρα μου στη Ρεάλ, δεν νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα».

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ