Χρυσή Μπάλα 2019: Νικητής για έκτη φορά ο Λιονέλ Μέσι

Τα προγνωστικά και οι «διαρροές» επαληθεύτηκαν... Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη Γη για το 2019 και συνολικά για έκτη φορά στην καριέρα του, αλλά πρώτη μετά το 2015.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος των κορυφαίων στη φαντασμαγορική βραδιά που διοργάνωσε το περιοδικό France Football, στο επιβλητικό «Theatre du Chatelet» του Παρισιού.

Ο «ψύλλος» επικράτησε στην τελική ψηφοφορία των Βίρτζιλ Φαν Ντάικ (Λίβερπουλ, δεύτερος) και Κριστιάνο Ρονάλντο (Γιουβέντους, τρίτος), ο οποίος δεν παρέστη στην εκδήλωση, ενώ την κορυφαία πεντάδα συμπλήρωσαν άλλοι δύο παίκτες της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Λίβερπουλ, οι Σάντιο Μανέ και Μοχάμεντ Σαλάχ.

Την περασμένη αγωνιστική περίοδο ο Μέσι οδήγησε τους Καταλανούς στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ με τα 51 γκολ που σημείωσε σε όλες τις διοργανώσεις (36 στο ισπανικό πρωτάθλημα), σε 50 συμμετοχές, αναδείχθηκε και κορυφαίος σκόρερ σε Ισπανία και Ευρώπη, κατακτώντας το «Χρυσό Παπούτσι».

Με την έκτη «Χρυσή Μπάλα» στην καριέρα του (2009, 2010, 2011, 2012 2015, 2019) ο Μέσι έχει πια το απόλυτο ρεκόρ των περισσότερων κατακτήσεων, αφήνοντας πίσω του τον Κριστιάνο Ρονάλντο που μετρά πέντε (2008, 2013, 2014, 2016, 2017), ενώ είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής μετά το 2013 που κέρδισε αυτή τη διάκριση χωρίς να κατακτήσει το Champions League.

«Θυμάμαι την πρώτη μου “Χρυσή Μπάλα” στο Παρίσι και ήταν κάτι απίστευτο. Τώρα, 10 χρόνια μετά, βρίσκομαι σε διαφορετικό σημείο της καριέρας και της ζωής μου, με τη γυναίκα μου και τα τρία παιδιά μας. Οπως είπε και η γυναίκα μου νωρίτερα στο μήνυμα για μένα, όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε, ποτέ μου δεν έπαψα να ονειρεύομαι, να θέλω να εξελίσσομαι, να να αναζητάω τα θέλω μου, να βελτιώνομαι μέρα με την ημέρα και πάνω απ' όλα να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο», δήλωσε ο απόλυτος σταρ.

Και συμπλήρωσε: «Χάρη στην ευχή του Θεού, μπορώ να κάνω ακόμα αυτό που αγαπάω από μωρό παιδί. Και εάν εκείνος το θέλει, να μου απομένουν ακόμα αρκετά χρόνια να απολαμβάνω. Είμαι συνειδητοποιημένος για την ηλικία μου και κάτι τέτοιες στιγμές πλέον τις εκτιμώ ακόμα περισσότερο, μιας και πλησιάζει ολοένα και πιο κοντά η ώρα της αποχώρησής μου. Και εάν και νιώθω ότι μου μένουν ακόμα κάποια χρόνια, κάτι τέτοιες ώρες νιώθω ότι ο καιρός πετάει και φεύγει πολύ γρήγορα. Μακάρι να είμαι καλά να συνεχίζω να απολαμβάνω το παιχνίδι, την οικογένειά μου, τους αντιπάλους και αυτή την όμορφη ζωή που έχω».

Το πρώτο βραβείο «Γιασίν», για τον κορυφαίο γκολκπίπερ της σεζόν 2018/2019, κατέληξε στον Άλισον Μπέκερ της Λίβερπουλ.

Κορυφαίος νέος παίκτης για το 2019 αναδείχθηκε ο 20χρονος Ματίας Ντε Λιχτ της Γιουβέντους, ο οποίος είχε μία εξαιρετική χρονιά με τη φανέλα του Άγιαξ (έφτασε μέχρι τον ημιτελικό του Champions League) πριν «μετακομίσει» το περασμένο καλοκαίρι στο Τορίνο.

Το βραβείο της «Χρυσής Μπάλας» στις γυναίκες κατάκτησε η Αμερικανίδα Μέγκαν Ράπινο, η οποία ήταν επίσης νικήτρια του βραβείου «The Best».

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ