Μέιτζορ Χάρις

Μέιτζορ Χάρις (1947 – 2012)
Μέιτζορ Χάρις (1947 – 2012)

Αμερικανός τραγουδιστής του ριθμ εντ μπλουζ και της σόουλ, σχετιζόμενος με το λεγόμενο «ήχο της Φιλαδέλφειας» (Philly Sound).

Ο Μέιτζορ Χάρις ο 3ος (Major Harris III) γεννήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 1947 στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια. Καταγόταν από μουσική οικογένεια. Ο πατέρας του ήταν κιθαρίστας και η μητέρα του μέλος της τοπικής εκκλησιαστική χορωδίας. Ξεκίνησε τη μουσική του διαδρομή τραγουδώντας και παίζοντας κιθάρα σε συγκροτήματα, όπως οι The Charmers, The Teenagers, The Jarmels και Nat Turner’s Rebellion.

Αποφασιστική στιγμή στην καριέρα του στάθηκε η συμμετοχή του στους «The Delfonics», ένα από τα κορυφαία συγκροτήματα της σόουλ μουσικής, στις αρχές του 1970. Αποχώρησε τέσσερα χρόνια αργότερα από το συγκρότημα για να ακολουθήσει σόλο καριέρα.

Το 1975 ήλθε η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του, με το ερωτικό και αισθησιακό τραγούδι Love Won't Let Me Wait, που έγραψαν ο Βίνι Μπάρετ και ο Μπόμπι Ιλάι. Το τραγούδι ανέβηκε στο Νο5 του αμερικάνικου πίνακα επιτυχιών, στο Νο1 του καταλόγου με τις σόουλ επιτυχίες και τιμήθηκε με χρυσό δίσκο στις 25 Ιουνίου 1975 για πωλήσεις άνω του ενός εκατομμυρίου αντιτύπων.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και ο Χάρις επέστρεψε σ' ένα από τα δύο σχήματα, που χρησιμοποιούσαν την ονομασία The Delfonics. Μαζί τους έμεινε σχεδόν ως το τέλος της ζωής του, που επισυνέβη στις 9  Νοεμβρίου του 2012, εξαιτίας καρδιακής προσβολής. Ήταν 65 χρονών.

Δισκογραφία

  • My Way (Atlantic, 1975)
  • Blue Magic Live Featuring Artist Major Harris, Margie Joseph (1975)
  • Jealousy (Atlantic, 1976)
  • How Do You Take Your Love (RCA, 1978)
  • The Best Of Now and Then (Hot Productions, 1994)
  • I Believe in Love (Hot Productions, 1995)
  • The Best Of Major Harris (Unidisc, 1996)

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ