Χρήστος Σιμαρδάνης

Χρήστος Σιμαρδάνης (1957 – 2018)
Χρήστος Σιμαρδάνης (1957 – 2018)

Ο ηθοποιός Χρήστος Σιμαρδάνης, με πολύχρονη παρουσία στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, διακρίθηκε για το ταλέντο και το ήθος του. Χαρακτηριστική, ωστόσο, ήταν η φωνή του που συνόδευε πολλές παρουσιάσεις στο Mega, αλλά και διαφημίσεις.

Ο Χρήστος Σιμαρδάνης γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου 1957 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όπου έζησε μέχρι την ηλικία των 6 ετών. Παρά τις αντιρρήσεις της οικογένειάς του, σπούδασε υποκριτική στο Central School of Speech and Drama του Λονδίνου.

Έπαιξε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, όπως «Η ζωή του Αττίκ», «Οι Αυθαίρετοι», «Η Νταντά», οι «Τρεις Χάριτες», «Στρίβειν δια του αρραβώνος», «Το αμάρτημα της μητρός μου». Στον κινηματογράφο συμμετείχε συμμετείχε μεταξύ άλλων στηις ταινίες «Ο έρωτας του Οδυσσέα» του Βασίλη Βαφέα, «Καραβάν Σαράι» του Τάσου Ψαρά, «Πέτρινα Χρόνια» του Παντελή Βούλγαρη, «Βίος και πολιτεία» του Νίκου Περάκη, «Το κλάμα βγήκε απ' τον παράδεισο» των Ρέππα/Παπαθανασίου και «Ο Ηλίας του 16ου» του Νίκου Ζαπατίνα.

Στο θέατρο είχε μικρότερη παρουσία με έργα όπως «Η σημασία να είναι κανείς σοβαρός» του Όσκαρ Ουάιλντ, «Σεσουάρ για δολοφόνους», «Ένας υπηρέτης με δύο αφεντικά» του Κάρλο Γκολντόνι, «Γκάμπι» και «Ο Άη Βασίλης είναι σκέτη λέρα».

Ο Χρήστος Σιμαρδάνης πέθανε στις 12 Μαρτίου 2018, σε ηλικία 60 ετών.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ