Χέντβιχ Κουν

Η γερμανίδα Χέντβιχ Κουν (Hedwig Kohn) έγραψε την δική της σελίδα στην ιστορία της Φυσικής.

Γεννημένη στις 5 Απριλίου 1887 και έχοντας αποκτήσει διδακτορικό στην Φυσική το 1913, ήταν μία από τις τρεις γυναίκες που έλαβαν πιστοποίηση για να διδάξουν σε γερμανικά πανεπιστήμια πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όμως λόγω της εβραϊκής της καταγωγής, αποβλήθηκε από τις πανεπιστημιακές αίθουσες, μετά την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία το 1933.

Αναζήτησε εργασία σε ερευνητικά συμβόλαια στη βιομηχανική φυσική μέχρι το 1940, οπότε εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ.

Στην νέα της πατρίδα, επέστρεψε με πάθος στην διδασκαλία της φυσικής, πρώτα στο Κολέγιο Γυναικών του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας και στην συνέχεια στο Κολέγιο Γουέλσλι της Μασαχουσέτης.

Από το 1952 και μέχρι τον θάνατό της, στις 26 Μαρτίου 1964, εργάστηκε ως ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Ντιούκ.

Στο δεύτερο υπόγειο του κτιρίου της φυσικής, στο οποίο βρισκόταν το εργαστήριό της, διηύθυνε διδακτορικούς φοιτητές στο πλαίσιο της έρευνάς τους, ενώ συνέχιζε την έρευνά της στη φασματοσκοπία φλόγας, την οποία είχε ξεκινήσει το 1912.

Με τα χρόνια, το έργο της Χέντβιχ Κουν, είχε ως αποτέλεσμα, περισσότερες από 20 δημοσιεύσεις, ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και εκατοντάδες σελίδες εγχειριδίων που χρησιμοποιήθηκαν για να εισαγάγουν τους σπουδαστές στον τομέα της ραδιομετρίας (ένα σύνολο τεχνικών που αποσκοπούσαν στη μέτρηση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, συμπεριλαμβανομένου του ορατού φωτός).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

 Αγία Εμμέλεια

7 Αγία Εμμέλεια

Μητέρα του δέκα τέκνων, ανάμεσά τους ο Άγιος Βασίλειος, ο Άγιος Γρηγόριος Νύσσης, ο Άγιος Πέτρος Σεβαστείας, η Οσία Μακρίνα και ο Όσιος Ναυκράτιος.

Η Ανάληψη του Κυρίου

8 Η Ανάληψη του Κυρίου

Δεσποτική εορτή, που αναφέρεται στην ανάβαση του Χριστού στους ουρανούς και θεωρείται στην εκκλησιαστική παράδοση ως η ολοκλήρωση της αποστολής του Κυρίου επί της Γης.Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 3 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ