Μπάμπης Αλατζάς

Έλληνας ηθοποιός, γνωστός από τους ρόλους του σε τηλεοπτικές σειρές.

Ο Μπάμπης Αλατζάς γεννήθηκε το 1949 στη Μυτιλήνη. Αποφοίτησε από τη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και μέχρι το 1991 ασχολήθηκε ανελλιπώς με το θέατρο.

Ξεκίνησε την καριέρα του με σκηνοθέτη τον Γιώργο Χριστοδουλάκη, ανιψιό του Αλέξη Μινωτή, που μόλις είχε επιστρέψει από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μαζί με άλλους ηθοποιούς, που είχαν επιστρέψει επίσης από τις ΗΠΑ, ανέβασαν στην Κρήτη τον «Ερωτόκριτο», ενώ στη συνέχεια δούλεψε με τον Μάνο Κατράκη και με τη θεατρική ομάδα «Το Θέατρο του Πειραιά», μέλος της οποίας παρέμεινε έως το 1991.

Το 1979 ξεκίνησε και η καριέρα του στην τηλεόραση, με πρώτο μεγάλο ρόλο την εμφάνισή του στον «Συμβολαιογράφο» της ΕΡΤ-1. Έκτοτε συμμετείχε σε δεκάδες τηλεοπτικές σειρές, τόσο της δημόσιας, όσο και της ιδιωτικής τηλεόρασης, αναπτύσσοντας συνεργασίες με σκηνοθέτες, όπως ο Μανούσος Μανουσάκης και ο Στράτος Μαρκίδης.

Ο Μπάμπης Αλατζάς πέθανε στη Μυτιλήνη στις 16 Νοεμβρίου 2014, καταβεβλημένος από τον καρκίνο, σε ηλικία 65 ετών. Τα τελευταία δύο χρόνια είχε επιστρέψει στη γενέτειρά του για να βρίσκεται κοντά στους δικούς του ανθρώπους.

Εργογραφία

Φιλμογραφία

  • Λεσβιακός Αύγουστος (1974)
  • Παράσταση για ένα ρόλο (1978)
  • Ο κήπος του Θεού (1994)
  • Ο έτσι (2006)
  • I love Καρδίτσα (2010)
  • Ταξίδι στη Μυτιλήνη (2010)
  • Λάρισα εμπιστευτικό (2012)

Εμφανίσεις στην τηλεόραση

  • Ο συμβολαιογράφος (1979, ΕΡΤ)
  • Κίτρινος φάκελος (1981, ΕΡΤ)
  • Τα Λαυρεωτικά (1982, ΕΡΤ)
  • Η κάθοδος (1983, ΕΡΤ)
  • Η λάμψη των άστρων (1983, ΕΡΤ2)
  • Αλέξιος Καλλέργης (1984, ΕΡΤ2)
  • Τα φώτα της πόλης (1986, ΕΡΤ2)
  • Η βλαχοπούλα (1988, ΕΤ1)
  • Μια παρθένα για μένα (1990, ΑΝΤ1)
  • Η Αλτάνα της Πάργας (1990, ΕΤ2)
  • Τμήμα ηθών: Οι παλιοί μας φίλοι (1994, ΑΝΤ1)
  • Το μονοπάτι της αγάπης (1995, ΑΝΤ1)
  • Λόγω τιμής (1996, Mega)
  • Οι επαγγελματίες: Το μοιρολόι του σκύλου (1996, Mega)
  • Ψίθυροι καρδιάς (1997, Mega)
  • Το τίμημα του πάθους (1997, ΑΝΤ1)
  • Άγγιγμα ψυχής (1998, ΑΝΤ1)
  • Τρικυμία (1998, ΑΝΤ1)
  • Έρωτας κλέφτης (2000, ΑΝΤ1)
  • Αθώος ή ένοχος: Το δίλημμα (2000, ΑΝΤ1)
  • Δροσουλίτες (2001, Star)
  • Φιλί ζωής (2002, ΑΝΤ1)
  • Ακροβατώντας (2003, Alpha)
  • Αν θυμηθείς τ' όνειρό μου (2003, Mega)
  • Λένη (2003, Mega)
  • Μη μου λες αντίο (2004, ΑΝΤ1)
  • Της αγάπης μαχαιριά (2006, ΑΝΤ1)
  • Ο γητευτής (2007, ΑΝΤ1)

Βιντεοταινίες

  • Ο λαχαναγορίτης (1987)
  • Με ένοχα βήματα (1988)
  • Μια παρθένα για μένα (1988)

Εμφανίσεις στο Εθνικό Θέατρο

  • Ο έμπορος της Βενετίας (1995) | Γκόμπο
  • Αχαρνείς (1995) | Θέωρος | Παρέμβαση στο χορό
  • Παραμύθι χωρίς όνομα (1995) | Σιδεράς
  • Οι μάγισσες του Σάλεμ (1996) | Αστυνόμος Χέρρικ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άγιος Σπυρίδων

1 Άγιος Σπυρίδων

Σημαντική προσωπικότητα της Χριστιανοσύνης, κυπριακής καταγωγής, ιδιαίτερα συνδεδεμένος με την πόλη και το νησί της Κέρκυρας, της οποίας είναι προστάτης Άγιος.

Παρασκευή και 13

7 Παρασκευή και 13

Δεισιδαιμονία που απαντάται στις αγγλόφωνες χώρες. Η σχετική φοβία ονομάζεται στα αγγλικά Paraskavedekatriaphobia, από τις ελληνικές λέξεις «Παρασκευή», «δεκατρία» και «φοβία».



Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 3 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ