Νίκος Δαδινόπουλος

Ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Ο Νίκος Δαδινόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 7 Οκτωβρίου 1944. Το 1966 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο, στην ταινία Η 7η ημέρα της δημιουργίας. Ακολούθησαν πολλές ακόμα, από τις οποίες ξεχωρίζουν: Κατηγορώ τη ζωή, Ο κυρ-Γιώργης εκπαιδεύεται, Εραστές της ζωής, Η αμαρτία της ομορφιάς κ.ά.

Στην τηλεόραση ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών της θρυλικής σειράς Λούνα Παρκ, ενώ ξεχώρισε η συμμετοχή του και στο Καλημέρα Ζωή του ΑΝΤ1.

Τη δεκαετία του '80 συμμετείχε σε πολλές βιντεοταινίες, όπως: Όνειρο αγάπηςΚρεββάτι για πέντε, Παντρέψτε με κι ας κλαίω κ.ά.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του συνεργάστηκε με το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης (Δον Καμίλο, Ο κουρέας της Σεβίλλης, Οι Φίγκαρο), γι' αυτό και διέμενε στο νησί, όπου άφησε την τελευταία του πνοή, νικημένος από τον καρκίνο, στις 10 Μαρτίου του 2012.

Ο Νίκος Δαδινόπουλος ήταν παντρεμένος από το 1979 με την επίσης ηθοποιό Μαίρη Ευαγγέλου, με την οποία είχαν συνεργαστεί στο Λούνα Παρκ και απέκτησαν μαζί έναν γιο, τον Άλκη. Ο γιος του εργάζεται επίσης στο χώρο του θεάματος, καθώς εργάζεται ως σκηνοθέτης.

Φιλμογραφία

  • Η 7η ημέρα της δημιουργίας (1966)
  • Το Κορίτσι της Οργής (1967)
  • Ο χαζομπαμπάς (1967) [Απόστολος Νούφαρος]
  • Πήρε ο άνεμος τα όνειρά μου (1968)
  • Ορκίζομαι, Είμαι Αθώα (1968) [Πέτρος Κανδρής]
  • Κοντά σου Γνώρισα την Αγάπη (1969) [Κώστας Πέππας]
  • Η Αρχόντισσα του Λιμανιού (1969) [Ντίνος]
  • Δάφνις και Χλόη (1969) [Δάκων]
  • Αριστοκράτισσα και ο Αλήτης (1970) [Δημήτρης Μαντάς]
  • Αγάπησα μιαν Αγνωστη (1970) [Αλέξης Στεφάνου]
  • Ο κυρ' Γιώργης και οι τρέλλες του (1971) [Ανδρέας Χατζηπαύλου]
  • Η χαραυγή της νίκης (1971) (υπολοχαγός Νικήτας Πετράκης]
  • Δάκρυα για έναν Αλήτη (1971) [Άγγελος Μαντάς]
  • Μια Μάνα Κατηγορείται (1972) [Δημήτρης]
  • Κλεμμένος Ερωτας (1972) [Αλέξης]
  • Η αμαρτία της ομορφιάς (1972) [Πέτρος Αστερίου]
  • Κατηγορώ τη Ζωή (1972) [Στέφανος]
  • Αιχμάλωτοι του μίσους (1972) [Ιάσων Κουβαριώτης]
  • Σ`Εχω Ανάγκη Απόψε Πολύ (1973) [Στάθης]
  • Οι εραστές του ονείρου (1974) [Χρήστος Σωτηρίου]
  • Ο τρομοκράτης (1975) [Περικλής Αθανασίου]
  • Ο κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται (1977) [Γιάννης Κόλας]
  • Ο τελευταίος... άντρας (1981) [Σώτος Λαζάρου]
  • Το Χρέος του Μπάτσου (1989) [Κώστας]

Τηλεοπτικές Σειρές

  • Από την άλλη όχθη (1973, ΕΙΡΤ)
  • Το κορίτσι της Κυριακής (1972, ΕΙΡΤ)
  • Λούνα Παρκ (1974, ΕΙΡΤ)
  • Ο φόβος (ΕΤ2)
  • Ποιος ήρθε στο σπίτι μας απόψε (1989, ΕΤ2)
  • Το κανάλι των παρανόμων (1989, ΕΤ2)
  • Το κεφάλι της Μέδουσας (1993, ΕΤ2)
  • Και οι τέσσερις ήταν υπέροχες (1992, MEGA)
  • Κάθε πράγμα στον καιρό του (1993, ΑΝΤ1)
  • Ερωτικά της Εδέμ (1993, ΕΤ1)
  • Καλημέρα ζωή (1993, ΑΝΤ1)
  • Για την Άννα (2006, ΑΝΤ1)
  • Η ζωή της άλλης (2009, MEGA)

Βιντεοταινίες

  • Μάρθα (1986)
  • Όνειρο αγάπης (1987)
  • Δυο κοκόρια και οι κοκότες (1987)
  • Το κορίτσι του μπάτσου (1987)
  • Εσύ εγώ και η άλλη (1988)
  • Μια τρελή τρελή ζωντοχήρα 1988)
  • Παντρέψτε με κι ας κλαίω (1988)
  • Κρεββάτι για πέντε (1989)
  • Λεζεντάνο ο πιλότος της συμφοράς (1989)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

 Αγία Άννα

2 Αγία Άννα

Η μητέρα της Θεοτόκου. Αν και δεν αναφέρεται σε κανένα βιβλίο της Καινής Διαθήκης, η Άννα κατέχει περίοπτη θέση στην ευσέβεια της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

 Άγιος Σπυρίδων

8 Άγιος Σπυρίδων

Σημαντική προσωπικότητα της Χριστιανοσύνης, κυπριακής καταγωγής, ιδιαίτερα συνδεδεμένος με την πόλη και το νησί της Κέρκυρας, της οποίας είναι προστάτης Άγιος.



Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 3 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ