Αιγυπτιακό Εμβατήριο

Σύνθεση του Γιόχαν Στράους υιού, που φέρει τον αριθμό 335 στην εργογραφία του βασιλιά του βαλς. Ο πρωτότυπος τίτλος στα γερμανικά είναι Ägyptischer Marsch.

Στις 17 Νοεμβρίου 1869 έγιναν τα επίσημα εγκαίνια της διώρυγας του Σουέζ στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου. Ο νέος αυτός θαλάσσιος δρόμος, που άλλαξε την όψη του παγκοσμίου εμπορίου, προκάλεσε το διεθνές ενδιαφέρον. Ο Γιόχαν Στράους έγραψε για την περίσταση ένα εμβατήριο, που το παρουσίασε για πρώτη φορά στις 6 Ιουλίου 1869 στο Παβλόφσκ της Ρωσίας, στις καθιερωμένες καλοκαιρινές του συναυλίες.

Οι συμπατριώτες του στη Βιέννη το άκουσαν για πρώτη φορά στις 26 Δεκεμβρίου 1869, ως τμήμα της θεατρικής παράστασης του Άντον Μπίτνερ Στην Αίγυπτο (Nach Ägypten). Το κομμάτι έχει αραβικό άρωμα και περιλαμβάνει χορωδιακό μέρος (βασισμένο στο λα, λα), σπάνιο για ορχηστρικό έργο του Γιόχαν Στράους υιού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

 Αγία Αριάδνη

4 Αγία Αριάδνη

Μάρτυρας της Χριστιανικής Εκκλησίας, η μνήμη της οποίας τιμάται στις 18 Σεπτεμβρίου από την Ορθόδοξη Εκκλησία και την 1η Νοεμβρίου από την Καθολική Εκκλησία.

Κώστας Γεωργάκης

6 Κώστας Γεωργάκης

Φοιτητής της Γεωλογίας από την Κέρκυρα, που αυτοπυρπολήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 1970 στη Γένοβα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το στρατιωτικό καθεστώς της Ελλάδας.Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 3 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ