Η ιστορία του μπασκετικού Παναθηναϊκού —  Η κατάκτηση του Διηπειρωτικού

Πέντε μήνες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, ο ανανεωμένος Παναθηναϊκός του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, χωρίς Ουίλκινς, Βράνκοβιτς και Γιαννάκη, κλήθηκε να αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Νοτίου Αμερικής, Ολύμπια Τουέρτο Αργεντινής, για τον άτυπο τύπο του πρωταθλητή κόσμου.

Το πρώτο παιγνίδι έγινε στις 4 Σεπτεμβρίου στην πόλη Ροζάριο. Στην καυτή έδρα της Ολύμπια, ο Παναθηναϊκός παραδόθηκε αμαχητί, χάνοντας με 89-83. Παρουσιάστηκε ανέτοιμος και ευάλωτος στον καταιγισμό τριπόντων των Αργεντινών. Η σύνθεση του Παναθηναϊκού: Αλβέρτης 21 (3 τρ.), Γεωργικόπουλος, Κοχ, Οικονόμου 8 (6 ρ.), Ντίνκινς 7 (1 τρ.), Σκονοκίνι 16 (1τρ.), Φεράν 8 και Αμαέτσι 23 (3 τρ.).

Ο επαναληπτικός έγινε στις 10 Σεπτεμβρίου στο Κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού ασύνδετος, ανοργάνωτος και νευρικός. Τη νίκη του με 83-78 την οφείλει στο ταλέντο και την ευστοχία του Φραγκίσκου Αλβέρτη.
Η σύνθεση του Παναθηναϊκού: Αλβέρτης 30 (4 τρ.), Κοχ 9 (1 τρ.), Οικονόμου 16, Ντίνκινς 7 (1 τρ.), Σκονοκίνι 3 (1 τρ.), Φεράν (8 ρ.) και Αμαέτσι 18 (9 ρ.).

Το τρίτο και καθοριστικό παιγνίδι για την ανάδειξη του πρωταθλητή κόσμου έγινε στις 12 Σεπτεμβρίου και πάλι στο Κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Ο Παναθηναϊκός αυτή τη φορά δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Ολύμπια να αμφισβητήσει την ανωτερότητά του. Την κατενίκησε με 101-76 και αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου. Οι «πράσινοι» στηρίχθηκαν στις ατομικές εξάρσεις ορισμένων χαρισματικών παικτών του και όχι σε ένα ομοιογενές σύνολο. Η σύνθεση του Παναθηναϊκού: Αλβέρτης 8, Γεωργικόπουλος 5 (1 τρ.), Κοχ 9 (1 τρ.), Οικονόμου 9 (7 ρ.), Σκονοκίνι 12 (6 ρ.), Ντίνκινς 24 (2 τρ. - 6 ασ.), Φεράν 13 (1 τρ.), Σκούταρης 3 και Αμαέτσι 18 (10 ρ.).

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ