Η ιστορία της Αραράτ-Αρμενία

Η Αραράτ-Αρμενία (FC Ararat-Armenia) είναι ποδοσφαιρική ομάδα της Αρμενίας, που εδρεύει στο Γερεβάν, την πρωτεύουσα της χώρας. Δεν πρέπει να συγχέεται με την Αραράτ Γερεβάν, την ιστορική ομάδα του αρμενικού ποδοσφαίρου.

Ιδρύθηκε μόλις το 2017 ως Αβάν Ακάντεμι από τον πολιτικό, επιχειρηματία και πρόεδρο τότε της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αρμενίας, Ρούμπεν Χαϊραπετιάν, ο οποίος ενέταξε στη νεοσύστατη ομάδα νεαρούς παίκτες από την Ποδοσφαιρική Ακαδημία του Γερεβάν και τη Πιούνικ Γερεβάν.

Από Αραράτ-Μόσκβα σε Αραράτ-Αρμένια

Τον επόμενο χρόνο η ομάδα εξαγοράστηκε από τον ρωσοαρμένιο επιχειρηματία Σαμβέλ Καραπετιάν, ο οποίος τη μετονόμασε σε Αραράτ-Μόσκβα (Αραράτ-Μόσχα). Δεν πέρασε πολύς χρόνος και η Αραράτ-Μόσκβα μετονομάστηκε εκ νέου σε Αραράτ-Αρμένια, ονομασία που φέρει μέχρι σήμερα.

Το πρώτο συνθετικό της ομάδας παραπέμπει στην ομώνυμη οροσειρά, που παίζει σημαντικό ρόλο στον πολιτισμό και την εθνική ταυτότητα της Αρμενίας. Το Αραράτ δεσπόζει του Γερεβάν και σύμφωνα με την Ιουδαιοχριστιανική παράδοση προσάραξε η Κιβωτός του Νώε.

Παρά τη μικρή της ιστορία, η Αραράτ-Αρμενία έχει κατακτήσει ήδη δύο πρωταθλήματα Αρμενίας (2019, 2020) και ένα Σούπερκαπ (2019).

Το χρώμα της ομάδας είναι το μαύρο και το έμβλημά της ένα σκαρίφημα της κορυφής του Αραράτ. Αγωνίζεται στο στάδιο της Ποδοσφαιρικής Ακαδημίας του Γερεβάν, χωρητικότητας 1.428 θεατών.

Η Αραράτ-Αρμενία με ομάδες από την Ελλάδα

Ημερομηνία Αγώνας Σκορ Διοργάνωση Φάση
27/7/2023 Αραράτ – Άρης Θ. 1-1 Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ Β’ Προκριματικός Γύρος
3/8/2023 Άρης Θ. – Αραράτ 1-0 Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ Β’ Προκριματικός Γύρος

Η Αραράτ-Αρμενία με ομάδες από την Κύπρο

Ημερομηνία Αγώνας Σκορ Διοργάνωση Φάση
19/8/2020 Αραράτ – Ομόνοια Λ. 0-1 Τσάμπιονς Λιγκ Α’ Προκριματικός Γύρος

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ