Ημέρα του Μποζολέ

Κάθε χρόνο την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου κυκλοφορεί το Μποζολέ Νουβό (Beaujolais Nouveau), ένα καθημερινό κόκκινο κρασί, που χάρη στο έξυπνο μάρκετινγκ των Γάλλων έχει γίνει παγκόσμια μόδα.

Παράγεται από την ποικιλία Γκαμέ (Gamay) στην περιοχή Μποζολέ της Βουργουνδίας, μία από τις πιο γνωστές και παραδοσιακές οινοποιητικές περιοχές της Γαλλίας. Το κύριο χαρακτηριστικό του «Μποζολέ Νουβό» είναι ότι εμφιαλώνεται δύο μήνες μετά τον τρύγο του. Το αποτέλεσμα είναι ένα φρουτώδες, ελαφρό κόκκινο κρασί, πολύ νεαρό όμως για να θεωρηθεί μεγάλο κρασί. Πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες από την κυκλοφορία του, γιατί η παλαίωσή του δεν προσθέτει το παραμικρό στην ποιότητά του, επειδή το κρασί αυτό είναι φτωχό σε τανίνες.

Το έξυπνο μάρκετινγκ των Γάλλων έκανε το θαύμα του. Το μέτριο αυτό κρασί γνωρίζει παγκόσμια επιτυχία κι εξαιτίας της προσιτής τιμής του. Ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα της τρίτης Πέμπτης του Νοεμβρίου ανοίγουν τα πρώτα μπουκάλια του νέου κρασιού στα μπιστρό του Παρισιού, ενώ την ίδια ώρα χιλιάδες επισκέπτες καταφθάνουν στην πόλη Μποζέ, την ιστορική πρωτεύουσα της περιοχής Μποζολέ, για να δοκιμάσουν επί τόπου την καινούργια σοδειά. Μέσα στην ημέρα τα εκατομμύρια μπουκάλια του «Μποζολέ Νουβό» παίρνουν το δρόμο για τις αγορές του κόσμου και της Ελλάδας.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ