Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Άγχος

Η Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Άγχος (Stress Awareness Day) πραγματοποιείται κάθε χρόνο την πρώτη Τετάρτη του Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για το Άγχος (International Stress Awareness Week), με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης για τη Διαχείριση του Άγχους (International Stress Management Association), που εδρεύει στο Λονδίνο.

Ως κύριο στόχο έχει να παρέχει πληροφορίες για το άγχος και στρατηγικές για τον τρόπο αντιμετώπισής του, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο τους ανθρώπους να αυξήσουν την απόδοσή τους και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.

Το άγχος (stress) είναι η αντίδραση του σώματος σε έναν αγχογόνο παράγοντα (περιβαλλοντική κατάσταση, βιολογικός παράγοντας, καθημερινά γεγονότα, αλλαγές στη ζωή, κοινωνικοί παράγοντες κλπ). Είναι η μέθοδος του οργανισμού να αντιδρά σε απειλές, προκλήσεις ή σωματικά και ψυχολογικά εμπόδια.

Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι άγχους: το θετικό και ευεργετικό άγχος (eustress) που κινητοποιεί και παρακινεί τους ανθρώπους και ο ψυχικός πόνος (distress), μία κατάσταση που προκαλεί σημαντική σωματική και ψυχολογική δυσφορία. Με τη στενή έννοια, ο όρος «άγχος» χρησιμοποιείται συνήθως για τη δυσφορία, που μακροπρόθεσμα μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΙΣΤΟΤΟΠΟΙ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ