Διεθνής Ημέρα Χωρίς Πλαστικά

Η Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Πλαστικά (International Plastic Free Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Μαΐου με πρωτοβουλία της διεθνούς οργάνωσης Free the Ocean που ιδρύθηκε το 2019 με πεδίο δράσης την προστασία των ωκεανών από τα πλαστικά.

Μέσω της ευαισθητοποίησης της διεθνούς κοινής γνώμης για τη ρύπανση που προκαλούν τα πλαστικά, ο κύριος στόχος της ημέρας είναι να πείσει τους πολίτες να μην χρησιμοποιήσουν τα πλαστικά μιας χρήσης τουλάχιστον για μία ημέρα.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, ο πλανήτης παράγει πάνω από 380 εκατομμύρια τόνους πλαστικών κάθε χρόνο, οι μισοί από τους οποίους αφορούν πλαστικά μιας χρήσης, πράγμα που σημαίνει ότι πετάγονται ύστερα από μία και μόνο χρήση.

Τα πλαστικά μιας χρήσης περιλαμβάνουν μπουκάλια αναψυκτικών, συσκευασίες οικιακών καθαριστικών, συσκευασίες τροφίμων, κύπελλα ροφημάτων, καλαμάκια, καπάκια και σακούλες. Γνωρίζετε ότι οι περισσότερες πλαστικές σακούλες μιας χρήσης πετιούνται ύστερα από μισή ώρα χρήσης, αλλά χρειάζονται από 100 έως 500 χρόνια για να λιώσουν, ανάλογα με τον τύπο του πλαστικού;

ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΙΣΤΟΤΟΠΟΙ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ