Διεθνής Ημέρα Ασεξουαλικότητας

Η Παγκόσμια Ημέρα Ασεξουαλικότητας ή Αφυλοφιλίας (International Asexuality Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Απριλίου με πρωτοβουλία αφυλοφικών κοινοτήτων απ’ όλο τον κόσμο για να κάνει γνωστή την ιδιαιτερότητα των αφυλοφικών ή ασεξουαλικών ατόμων.

Η ασεξουαλικότητα ή αφυλοφιλία είναι έλλειψη ερωτικής έλξης από κάποιο άτομο οποιουδήποτε φύλου, είτε το ανύπαρκτο είτε το χαμηλό ενδιαφέρον για σεξουαλική δραστηριότητα και δεν πρέπει να συγχέεται με τη σεξουαλική αποχή.

Η ασεξουαλικότητα μπορεί να θεωρηθεί ως έλλειψη σεξουαλικού προσανατολισμού ή μία μορφή τέταρτου σεξουαλικού προσανατολισμού, ανάμεσα στην ετεροφυλοφιλία, την ομοφυλοφιλία και την αμφιφυλοφιλία.

Είναι γενικός όρος, με τον οποίο κατηγοριοποιείται ένα ευρύτερο φάσμα από διάφορες ασεξουαλικές υποταυτότητες. Μία μελέτη, που πραγματοποιήθηκε το 2004, τοποθέτησε την ασεξουαλικότητα στο 1% του πληθυσμού της Μεγάλης Βρετανίας.

Με την έλευση του διαδικτύου και των κοινωνικών δικτύων, άρχισαν να δημιουργούνται πολλές αφυλοφικές κοινότητες. Η πιο γνωστή και δραστήρια κοινότητα είναι η Asexual Visibility and Education Network (Δίκτυο Ορατότητας και Εκπαίδευσης για την Ασεξουαλικότητα), που ιδρύθηκε το 2001 από τον Ντέιβιντ Τζέι.

ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΙΣΤΟΤΟΠΟΙ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ