Παγκόσμια Ημέρα Εγκεφάλου

Η Παγκόσμια Ημέρα Εγκεφάλου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Ιουλίου. Θεσπίστηκε με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Νευρολογίας (WFN) με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη σημασία της υγείας του εγκεφάλου.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Νευρολογίας είναι η διεθνής ένωση των εθνικών νευρολογικών εταιρειών που δημιουργήθηκε στις Βρυξέλλες το 1957. Σήμερα αντιπροσωπεύει περισσότερες από 100 επαγγελματικές εθνικές ενώσεις νευρολόγων σε όλες τις περιοχές του κόσμου. Κύριοι στόχοι της είναι η προώθηση της νευρολογικής εκπαίδευσης και κατάρτισης παγκοσμίως και η προώθηση της νευρολογικής υγείας.

Η νευρολογία είναι κλάδος της ιατρικής που ασχολείται με τις διαταραχές του νευρικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων των διαταραχών του εγκεφάλου, καθώς ο εγκέφαλος είναι το κύριο όργανο του ανθρώπινου νευρικού συστήματος. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της φύσης, καθώς οι επιστήμονες δεν μπορούν ακόμα να εξηγήσουν πλήρως τη σύνθετη σχέση μεταξύ του εγκεφάλου και του νου. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι η υγεία του εγκεφάλου προκαλεί τόσο μεγάλη προσοχή.

Η Παγκόσμια Ημέρα Εγκεφάλου για το 2023 έχει ως σύνθημα: «Υγεία του Εγκεφάλου και αναπηρία» και επικεντρώνεται σε πέντε σημεία:
►Πρόληψη: Οι εγκεφαλικές αναπηρίες μπορούν να προληφθούν, να αντιμετωπιστούν και να αποκατασταθούν.
►Ευαισθητοποίηση: Η παγκόσμια ευαισθητοποίηση για την υγεία του εγκεφάλου μπορεί να μειώσει την αναπηρία που σχετίζεται με εγκεφαλικές διαταραχές.
Πρόσβαση: Είναι απαραίτητη η καθολική πρόσβαση στην περίθαλψη, την θεραπεία, την αποκατάσταση και την υποστηρικτική τεχνολογία.
►Εκπαίδευση: Η εκπαίδευση αυξάνει την ισότητα για όσους ζουν με εγκεφαλικές αναπηρίες.
►Συνηγορία: Η υγεία του εγκεφάλου είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα που ισχύει για όλους, παντού.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ